לקראת השינה, לא פעם עלולות לצוף מחשבות מטרידות, שמקשות על ההירדמות ולא נותנות מנוחה. מה הגורם לכך? וכיצד ניתן להתמודד עם הדאגות שעולות שוב ושוב?
מתקשים להירדם? מתעוררים פעמים רבות במהלך הלילה? סובלים מסיוטים? על חשיבות השינה ו-8 המלצות לשמירה על איכות השינה בזמנים של מלחמה וגם בשגרה
החזרה ללימודים מחייבת גם חזרה לשגרת שינה בריאה, אך הורים רבים מתקשים בניסיון לסייע לילדים ולמתבגרים בתהליך זה.
הפרעות שינה פוגעות בהיבטים פסיכולוגיים ופיזיולוגיים שונים וחשוב לטפל בהן בהקדם. כל המידע על הגורמים להפרעות שינה ודרכי הטיפול בהן
קשיים במהלך השינה עלולים לגרום לפגיעה משמעותית באיכות החיים. אז אם אתם סובלים מהפרעות בשינה או מנדודי שינה - הנה 8 טיפים שיסייעו לכם.
שינה עשויה להיות נקודה רגישה במשפחות רבות. כשילד מתנגד באופן עיקש ללכת לישון, מתקשה להירדם או מתעורר מספר פעמים בלילה, הדבר עשוי להוביל לקונפליקט מתיש בין הצדדים.
ריצה, יוגה וכל פעילות גופנית אחרת מועילה לא רק לגוף אלא גם לנפש, ומסייעת בהתמודדות עם דיכאון, חרדה, קשיי קשב וריכוז ואינסומניה.
איך אפשר לטפל בנדודי שינה באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) מבוסס אינטרנט?
אנשים רבים סובלים מבעיות שינה. כיצד משפיע עלינו חוסר בשינה? מה הן שיטות הטיפול היעילות לבעיות שינה? מידע על בעיות שינה וטיפים לשיפור השינה
דווקא בזמן התפרצות הקורונה, בו אנחנו זקוקים לשינת לילה בטוחה ונעימה, החרדה עלולה להדיר שינה מעיניינו. אורי מנדלקורן, פסיכולוגי רפואי, מציע פתרונות.
האור הכחול-בהיר הנובע ממכשירים אלקטרוניים מזיק לשינה. כיצד אפשר להתמודד עם הדבר?
שינה חיונית לבריאותנו הפיסית. אך האם גם לבריאותנו הנפשית? מחקר חדש משיב.
אם אתה סובל מחרדות או פחדים, בוודאי היית שמח לשמוע על שיטת טיפול שאינה מצריכה כל מאמץ. חוקרים בדקו האם ניתן לטפל מתוך שינה בפחדים.