<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נועה ב - 01/01/2025 10:48:54

אני בתחילת שנות ה-40, נשואה ללא ילדים. עובדת בתחום שנוח לי לעבוד בו, אבל עם תגמול כלכלי נמוך וללא אופק משמעותי וגם ללא יציבות לטווח הרחוק. לרוב אני לא משווה את עצמי לאחרים ואחרות. אני מאמינה שכל אחת מגיעה עם המטען שלה, המשאבים שלה, היכולות שלה... אני יודעת על עצמי שאני מסוגלת למעט ועצם זה שאני בעבודה ובזוגיות טובה לא מובנת מאליה.
    לפני כשנה פניתי לטיפול פרטי בגלל חרדות ודיכאון. לאחרונה מרגישה תחושת השפלה מול המטפלת. אני לא יודעת עליה כלום, אבל מניחה שהיא בערך בגילי ומרוויחה הרבה יותר. אני משווה את הסכום השעתי שאני מרוויחה לסכום שאני משלמת לה ומרגישה עצב ובושה על כך שלא למדתי תחום רווחי יותר או עשיתי עם עצמי יותר. לא הייתי רוצה לעבוד בתחום הטיפול ואין לי רעיון להסבה מקצועית שאני יכולה לממש בזמן הקרוב, אך תחושת ההשפלה סביב כסף עולה ללא הפסקה. אני מרגישה שאני רוצה להפסיק להגיע. שהטיפול במקום לתת לי כוחות הוא רק תזכורת מכאיבה למוגבלויות כאלה ואחרות שלי. אני גם לא רוצה להעלות את הנושא מולה, כי אני לא מרגישה בנוח. חושבת אולי להפסיק את הטיפול אבל לא בטוחה שזה צעד נכון.

תשובה: תחושת השפלה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 05/01/2025 08:11:34

שלום לך.

נשמע שדרך הקשר עם המטפלת והתחושות שמתעוררות בו צפות חוויות נפשיות משמעותיות ביותר הנוגעות לערך העצמי.

לכן, לא רק שלא כדאי לסיים את הטיפול אלא להיפך: למרות הכאב הכרוך בכך, זה בדיוק הרגע להישאר ולהתעמק בתחושות שמתעוררות.

התבוננות בהן ועיבוד שלהן יכולות לסייע לך להבין מדוע הגעת למצב שאת מתארת, ועם הזמן גם לשחרר אותך ממנו ולאפשר לך יותר חופש פעולה והתפתחות.

אני מבינה את הנבוכה והקושי הכרוכים בשיתוף המטפלת אך נדמה לי שהם שווים את הפירות שיכולים להיות לעבודה טיפולית סביב הנושאים וההיבטים הנפשיים שבבסיסן.

אם קשה לך לשתף ישירות, תוכלי לעשות זאת גם בכתב או פשוט לומר למטפלת שיש דבר מה שאת מתקשה לשתף בו, ולתת לה להוביל אתכן משם.

אל תוותרי. זו הזדמנות חשובה להניע ולאפשר שינוי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יעל רוזנשטיין-חלפון

יעל רוזנשטיין-חלפון

פרדס חנה-כרכור
נואי מלכה

נואי מלכה

רמת השרון
אורנית פרקטובניק

אורנית פרקטובניק

קורנית
אילת נעמן פרי