תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גיליון 15/20 - בריאות, פסיכולוגיה ומה שבינהם

  • 11/11/2020

    כבר שנים רבות המדע יודע לספר לנו כי הגוף והנפש מחוברים זה לזה בקשר עמוק. כשאנחנו חולים אנו מרגישים פחות טוב, כשאנחנו בתקופה מאושרת הגוף משוחרר ממכאובים ולפעמים כשאנחנו במתח או חרדה קשה לנו לישון או לאכול. אז למה לעשות פעילות גופנית? מה קורה כשכואב לנו? ומה הקשר בריאות פיזית ובריאות נפשית? – כל התשובות בפנים!

  • על הקשר בין בריאות פיזית ובריאות נפשית
  • על הקשר בין בריאות פיזית ובריאות נפשית

    "כשאנחנו חושבים על המשאלות שלנו בחיים ועל מה שאנחנו מאחלים ליקירנו, אין ספק כי שתיים מהתקוות הכי נפוצות ובסיסיות שלנו הן להיות בריאים ולהיות מאושרים. הקשר בין בריאות פיזית ובריאות נפשית זכה להתייחסות מחקרית ענפה משחר ההיסטוריה, כאשר אחת השאלות המרכזיות בתחום היא שאלת הביצה והתרנגולת - מה מוביל למה: האם בריאות פיזית מובילה לבריאות נפשית, או שדווקא ההפך הוא הנכון?

    למאמר המלא >>


  • מהם 4 הקשיים הנפשיים שמשתפרים בעזרת פעילות גופנית?

    מחקרים שבחנו את השפעת הפעילות הגופנית על מצבם הנפשי של אנשים מצאו שגם כמות לא גבוהה של פעילות גופנית, כגון 20 דקות של הליכה ביום או 10 דקות של יוגה או הרמת משקולות במשקל מתון - יובילו לשינוי ולשיפור במצב הרוח. עם זאת, כדי להבטיח שהשיפור ימשך ויישאר לאורך זמן - על הפעילות הגופנית להיות קבועה ולהתבצע כמה פעמים בשבוע, כהרגל.

    למאמר המלא >>


  • כיצד פעילות גופנית מסייעת בהתמודדות עם חרדה?

    לפי הארגון האמריקני לבריאות הנפש (NIMH), כמעט שליש מאוכלוסיית המתבגרים והמבוגרים יפתחו הפרעת חרדה בשלב כלשהו בחייהם, או יסבלו מחרדה באופן שמפריע לתפקוד היום-יומי שלהם. לצד זאת, מדענים וספורטאים טוענים מזה שנים, שפעילות אירובית יכולה לשפר את מצב הרוח. יתרה מכך, מחקרים שהתבצעו בשנים האחרונות מציעים כי פעילות גופנית יכולה לסייע באופן מהותי בטיפול בדיכאון וחרדה. .

    למאמר המלא >>


  • "אמא, כואב לי!": הפרעות פסיכוסומאטיות של ילדים

    עם יד על הלב: מי מאתנו לא זוכר את עצמו כילד מפברק כאב ראש או מצמיד את המדחום למנורת הלילה במטרה לזכות בפטור מסידור החדר, יום חופש מבית הספר או פשוט בקצת תשומת לב מאמא ואבא? ילדים רבים משתמשים בתלונות אמיתיות או כוזבות על כאבים כאמצעי להשגת יחס מיוחד, אך ילדים ומתבגרים המתמודדים עם הפרעות פסיכוסומאטיות סובלים ממצב מורכב הרבה יותר בו מתפתחים אצלם כאבים ממשיים כתוצאה מגורמים רגשיים.

    למאמר המלא >>


  • ראיון עם רן שורר איך להתמודד עם כאב כרוני?

    כאב זה נושא כאוב! מי שסובל מכאבים כרוניים יודע וודאי כמה לא פשוט להמשיך ולהתמיד במטלות היום-יום כשבמקביל כל הזמן משהו מציק לך בגוף. עם זאת, באופן פרדוקסלי, הכרחי להמשיך בפעילות ככל הניתן על מנת להפחית את הכאב ואת השפעותיו על התפקוד. כיצד כאב הופך להיות כרוני? מהם המנגנונים המשמרים את הכאב? מה ניתן לעשות על מנת לנהל את הכאב במקום שהוא ינהל אותנו? נפגשנו עם רן שורר, פסיכולוג שיקומי מומחה במרפאת כאב ובמכון הראומטולוגי באיכילוב, לראיון מעניין וחשוב במיוחד.

    למאמר המלא >>