<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י עליזה ב - 14/04/2026 08:55:40

שלום רב. שמנו לב שהבן שלנו בן ה25 בכל פעם כשהוא לא במסגרת-עבודה/מילואים הוא נמצא כל היום בחדר, משחק במשחקי מחשב או עסוק בניגנה , אוכל רק פעם ביום וגם בחדר, אלו ההרגלים שלו כבר הרבה מאוד זמן הוא כן מתקשר איתנו יחד עם זאת הוא דיי מנותק מהעולם החיצוני, גם מבחינה חברתית אין לו כמעט חברים. הוא כן מתקשר איתנו ואפילו יושב מידי פעם ומראה לנו כל מיני דברים הקשורים לנגינה . כשניסיתי לומר לו משהו על הנושא, הוא ישר מרגיש מותקף-כך זה מרגיש לנו ועונה- מה שאני לא עושה אף פעם לא טוב לכם...חשוב לי לציין כשהוא נמצא במסגרת עבודה או בכללי במסגרת הוא פורח, אפילו לחדר כושא הפסיק ללכת. ...........הקשר איתו מצויין יחד עם זאת אנחנו מודאגים, מה אפשר לעשות האם לדבר איתו ואיך נכון להציף את זה בלי שירגיש מותקף (בעבר כתבתי לו מכתב והעלתי את הנושא מהמקום שאני כאמא מודאגת)

תשובה: הסתגרות עוד
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/04/2026 10:07:33

שלום לך.
    אני שומעת את דאגתך ואת הרצון לסייע לבנך, אך מתקשה להבין מתוך דברייך האם קיים כעת קושי של ממש בתפקוד, המלווה במצוקה, או שמדובר בבחור מתפקד אשר אינו חש צורך בפעילות רבה מעבר לשעות העבודה. כך או כך, נשמע שבנך יכול להיתרם משיח עם איש מקצוע אשר יאפשר למקד את הקושי ולסייע בהתמודדות.
    מציעה לומר לבנך את הדברים באופן ישיר ופתוח- לציין שאת יודעת שלפעמים הוא חווה אמירות מסוג זה כביקורתיות, אך אתם דואגים שמא הוא מחמיץ חוויות חיים משמעותיות ומפתחות, וחושבים ששיח עם איש מקצוע יכול אולי להרחיב את האפשרויות העומדות בפניו. גישה פתוחה, כנה ונכונה לשמוע את דעתו תאפשר לכם אולי להבין טוב יותר כיצד הוא רואה את מצבו ועד כמה הוא פתוח לשינוי.

במידה ולא יהיה שיתוף פעולה/ במידה ואת חוששת ששיח כזה לא יתנהל בצורה טובה, מציעה לכם עצמכם לפנות למספר מפגשי ייעוץ עם איש מקצוע המתמחה בעבודה עם צעירים.
    תוכלו לבחון יחד איתו את הדברים ולקבל הכוונה בנוגע לאופן בו כדאי לגשת לשיח ולסייע באופן מועיל ומקדם.
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורפים קישורים למאמרים בנושא -
    מתי ולמה לפנות לטיפול? על יתרונות הטיפול הנפשי
    מהי גישת הטיפול המתאימה לי?
    דילמות הוריות עם מתבגרים
    תקשורת טובה עם מתבגרים - יש כזה דבר

אנשי מקצוע ומכונים

דן צרפתי

דן צרפתי

תל אביב - יפו
פזית רון

פזית רון