<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אתיאל ב - 24/03/2026 20:06:09

רגע שבירה
    רגע קשה
    הטריגר לא משנה כל כך, [סביב דלקת במרפק...].רגע רפואי גופני, מקפיץ אותי עד הקצה ממש, עד הקצה כפשוטו...תחושות גופניות ומחשבות של סכנה קיומית..
    ריצה למוקד בתחושת סכנה ודחיפות קיומית...תחושות המשך של קצה..אי אפשר להמשיך ככה, זה רגע של שבירה, רגע של הכרה בקיצוניות ובחוסר יכולת להמשיך בצורה שכזו.
    נעזר בג'י פי טי, וכמובן מוסיף דלק למדורה, ואפילו הוא בעצמו אומר לי להפסיק...בודק באתרים... והכי מוזר שהם בעצמם לא כותבים שום דבר חמור מסביב לטריגר הנוכחי, אפילו בצד החמור ביותר הם לא מפחידים...אז למה ולמה ולמה,,
    מה הגוף שלי כך כל דרוך ומפחד, ומפרשן כל כאב גרון קל וכל תחושה ביד כאילו קטסטרופה מתקרבת בצעדי ענק..איך אני יכול לצאת מזה.
    אני מטופל באופן יומיומי בסרטרלין... וכשמגיע טריגר הכי קטן זה לא עוזר כלום....האם יש לזה דרך יציאה.

תשובה: חרדת בריאות קשה במיוחד
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 25/03/2026 11:25:48

שלום לך.
    אתחיל בכך שבתקופה הנוכחית כולנו מצויים במצב של דריכות ולחץ מוגבר ובמובן זה, טבעי שחרדות קיימות מתגברות ושהגוף מגיב בעוצמה. 
    מעבר לכך, ישנן טכניקות ואסטרטגיות יעילות לניהול וויסות מצבי חרדה, ונשמע מדבריך שאתה יכול להיעזר משמעותית מטיפול פסיכולוגי אשר יקנה לך מיומנויות אלו.
    טיפול תרופתי אמנם מוריד את עוצמת התגובה אך לא מקנה מיומנויות להתמודדות עמה, ולא מסייע בהבנת הגורמים העומדים בבסיסה, ולכם במרבית המקרים הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם חרדה היא לשלב בין טיפול תרופתי לפסיכולוגי.
    בהתאם, ממליצה לפנות לטיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית או בטיפול המבוסס על טכניקות הרגעה עצמית ומיינדפולנס, אשר יסייעו לך בהתמודדות.
    ליטל

מצורפים קישורים למידע נוסף ומציאת מטפלים רלוונטיים בתחום -
    בטיפולנט | מאגר כלים ראשוניים להרגעה ותמיכה בזמן מלחמה
    בטיפולנט | Illness Anxiety Disorder - חרדת בריאות

בטיפולנט | מטפלים בפסיכולוגיה קלינית בתחום טיפול קוגניטיבי התנהגותי - CBT
    בטיפולנט | מטפלים בפסיכולוגיה קלינית בתחום מיינדפולנס

אנשי מקצוע ומכונים

מיכאל בזל

מיכאל בזל

ירושלים
מיכל חן

מיכל חן