<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י איש ב - 21/06/2025 00:21:24

אני בגילאי ה30, מאובחן בהפרעת אישיות סכיזואידית, אחרי כמה שנים החלטתי לחיות איך שאני מרגיש ולשלם כל מחיר שיידרש, והתבודדתי לתקופה והיה מאוד קשה, ועדיין אני לא מרגיש צורך באנשים חוץ מהרגשות רגעיות של שיגעון של בדידות ותחושה שנשארתי לבד בעולם אחרי התבודדות ארוכה.

אבל התחושות האלו לא מחזיקות כי אני מרגיש שאני רוצה לברוח ברגע כמעט מיד אחרי שאני נכנע לתחושות הרגעיות האלו ואני לא רוצה להתמודד עם אנשים.

בסוף זה קשה וזה נמאס, אני מתוסכל מעצמי, אני אחרי שנים של טיפול לא מצליח לסבול נוכחות של אנשים לידי, חוץ מהפסיכולוגית, אם אני ממש מנסה להיות רגיל כמה שאפשר אני מאוד מהר טרוף מחשבות של אכזבה וידיעה שאני יכול לדבר עם אנשים רק בתנאי שלא מצפים ממני לכלום ואני משתדל שלא לצפות לכלום מאף אחד, כי אני יודע שציפייה (לכאן או לכאן) רק פוגעת ביכולת לסבול אנשים, אבל באמת שנמאס לי כי זה מרגיש כמו לברוח מאוויר, הוא שם לא משנה לאן אני הולך, הוא שם כשאני שונא אותו וגם כשאני מאוהב בו, אני לא רוצה להרגיש את הרגשות האלה, לא רוצה להרגיש אהבה או רכושנות, זה מרגיש טוב לרגע אבל תמיד זה בומברנג שחוזר בפנים.

נמאס לי במיוחד בתקופה הזו שאני במקלט עם מלא אנשים כל הזמן, נמאס לי להיות אכול חרטה גם כשאני בוחר להיות בסביבת אנשים וגם כשאני בוחר להיות לבד, נמאס לי להרגיש כל כך עצמאי כשאני לבד ולהרגיש כמו איש ברזל ואז כשמגיע הלילה אני מרגיש הכי שביר שיש אחרי שלא פגשתי איש ימים שלמים, לא יודע למי להפנות את הכעס והאכזבה, כי לא ציפיתי מאף אחד לכלום, ועדיין התאכזבתי

תשובה: קשה לי להתמודד כבר
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 24/06/2025 13:35:25

שלום לך.

אני שומעת את דבריך ואת הקושי. 

נשמע מדבריך שאתה עושה מאמצים רבים גם כדי להתפתח ולשנות, וגם כדי למצא את האיזון הנכון עבורך, אשר יאפשר לך לא לצלול לבדידות מייסרת אבל גם לא לכבול את עצמך לקשרים אנושיים באופן שאינו מתאים לך ולמבנה האישיות שלך.

זו אכן דרך מאתגרת ובוודאי גם מתישה ומתסכלת, לעתים, וכל שאני יכולה לומר הוא שבמקרים רבים, היא נושאת פירות בסופו של דבר. 

המציאות הקשה בה אנו חיים בוודאי מעצימה ומדגישה את הקשיים, ואולי גם קוטעת את הרצף של הטיפול אשר נשמע חשוב מאוד עבורך,

ואני מקווה שעם רגיעה מסוימת, תחוש גם הקלה. בינתיים, המשך לבוא לטיפול ולבדוק עם המטפלת האם יש אפשרויות טיפוליות נוספות שיכולות לסייע לך

(למשל, טיפול קבוצתי וסיוע בשיקום החברתי), ולהתבונן בנפשך ובאופן בו היא פועלת. 

לאט לאט, אני מאמינה שיתאפשרו גם איזון וגם שינוי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

קרן נגלר

קרן נגלר

תל אביב - יפו
לימור נוי

לימור נוי

חולון
אילת גולסטני

אילת גולסטני

רעננה
דניאל ארנוביץ