03.01.21
פורסם על ידי צוות בטיפולנט
כאשר אנו עושים שימוש לרעה בחומרים שונים או פועלים בצורה בלתי נשלטת על אף הידיעה כי פעילות זו פוגעת בנו, ניתן לומר כי אנחנו מכורים. ההתמכרות משפיעה על כל תחומי החיים, פוגעת בתפקוד שלנו ומשליכה על מצבנו הרגשי, ההתנהגותי והקוגניטיבי. אמנם למראית עין, אנו יכולים לחוש הקלה ורגיעה לאחר צריכת אלכוהול או פעילות ממושכת במשחק מחשב למשל, אך לאחר זמן קצר אנו עלולים לחוש שוב את הכאב ואי הנחת שניסינו להימנע מהם בעזרת שימוש באותו אובייקט חיצוני לנו.
בשיחה הבאה ננסה להבין מהי התמכרות ומתי פעילות כלשהי שאנו עושים באופן מוגבר הופכת להפרעת התמכרות של ממש? האם ישנה אוכלוסיה שפגיעה במיוחד לפתח התמכרות? איך מטפלים בהתמכרות? ולמי ניתן לפנות לקבלת סיוע? כל אלו ועוד, כאן באולפן בטיפולנט.
-
על טיפול מקוון בימי הקורונה ובכלל -ד"ר מיכל בן צבי זומר
-
איך נוכל לזהות אם לילדינו יש הפרעת קשב וריכוז?
-
כלים לההתמודדות של הורים עם מתבגרים
ד"ר שירה סובול – עובדת סוציאלית קלינית, חברת סגל ומרצה באוניברסיטת בר-אילן. מרצה ב"תוכנית לטיפול אינטגרטיבי בהתמכרויות" במכון מפרשים. מומחית בטיפול בחרדות ובהתמכרויות. מחברת הספרים "מנצחים את הפחד" ו"הורים לילדים ללא גבולות". לשעבר מנהלת מחלקת התמכרויות, מדריכה ומטפלת בקליניקה פרטית בגבעת שמואל.
אינה ארצי – מנהלת תחום התמכרויות במרכז דר טל, מרצה בחוג לקרימינולוגיה במכללת עמק יזרעאל. עו"ס וקרימינולוגית M.A)), מתמחה בטיפול בכל סוגי ההתמכרויות.
ד"ר דניאל פיינגולד – פסיכולוג שיקומי מומחה, מרצה בכיר במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת אריאל וחבר סגל במכון מפרשים.