תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גיליון 6/21 - חיים בצד מחלה: על ההתמודדות הרגשית עם חולי

  • 10/2/2021

    כולנו רוצים להיות בריאים וכולנו רוצים את אותו הדבר עבור האנשים היקרים לנו. אבל מה קורה כשאדם מקבל אבחנה של מחלה כמו סרטן, סכרת או אלצהיימר למשל? איך ההתמודדות עם החולי משפיעה על הנפש שלו ועל סביבתו הקרובה? איך ניתן לתמוך באדם חולה? כל התשובות בניוזלטר של השבוע.

  • נפגשנו עם הפסיכולוג הרפואי מרק שרמן, על מנת להבין מהי מחלה כרונית ובמה היא שונה ממצבי מחלה אחרים? מהם הקשיים הרגשיים שעשויים לבוא לידי ביטוי בהתמודדות עם מחלה כרונית? מה הן ההשפעות של מחלה כרונית על סביבתו של החולה? כיצד פסיכולוג רפואי יכול לסייע בהתמודדות עם מחלה כרונית ומה מייחד את אופן עבודתו? ונסיים עם מספר המלצות עבור המתמודדים עם מחלה כרונית.

    למאמר המלא >>


  • התמודדות עם מחלת הסרטן: שבריריות מטלטלת

    כולנו חיים עם תאריך תפוגה שאנחנו נוהגים להתעלם ממנו. מדובר בפעולה שאנחנו עושים בטבעיות מתוך הניסיון לייצר חיים מספקים ובעלי משמעות, שאינם כרוכים בשיתוק מול שבריריות החיים. זו בדיוק הסיבה בגללה קבלת אבחנה של כל מחלה מסכנת חיים שהיא, ובמיוחד מחלת הסרטן, עשויה להוביל לטלטלה. אך ממה הטלטלה הזו מורכבת ומה ההשלכות שלה?

    למאמר המלא >>


  • מחלה כרונית – מה זה עושה לנפש שלנו?

    האבחנה של מחלה כרונית דורשת לרוב שינויים משמעותיים באורח החיים שיכולים להיות מלחיצים ומאתגרים, למשל – חולים כרוניים עשויים להידרש לשינוי תזונתי, שינוי בשגרת האימונים, חוסר ודאות לגבי העתיד, לו״ז קבוע של בדיקות ומגבלות אחרות על חיי החברה, התעסוקה והפנאי שלהם. כל אלו יכולים לגרום ללחץ, חרדה, כעס ודיכאון.

    למאמר המלא >>


  • איך נוכל לתמוך באדם המתמודד עם מחלה?

    החוויה שאדם קרוב אלינו, חבר או בן משפחה, מתמודד עם מחלה גופנית עשויה להיות חוויה לא פשוטה. אנו עשויים להרגיש מצוקה ופחד, חוסר אונים ולעיתים אפילו תחושת אשמה. על אף שמדובר בחוויה מורכבת, חברים ובני משפחה מהווים מערכת תמיכה חשובה עבור חולים במחלות כרוניות שונות וחשוב שנשאל את עצמנו איך נוכל לתמוך באדם המתמודד עם מחלה? הכנו לכם כאן כמה המלצות.

    למאמר המלא >>