תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Occupational Psychologist - פסיכולוג תעסוקתי/ ארגוני

פסיכולוגיה ארגונית/ תעסוקתית היא תחום העוסק בקשר בין עולמו הפנימי ואישיותו של האדם לבין השתלבותו בקבוצות שונות, ובפרט במערכת התעסוקתית. תחום הפסיכולוגיה הארגונית ממוקד בהתאמת האדם לתחום תעסוקתו, התקדמותו בעולם הקריירה והתנהגותו במסגרות תעסוקתיות, ארגוניות וחברתיות. כמו כן, עוסק התחום במנהיגות, קידום והנעת עובדים, התנהגות ושינויים ארגוניים, שייכותו והזדהותו של העובד עם מקום עבודתו וכן הלאה. מתוך הבנה וחקירה של היבטים אלו ואחרים, מתמקדת הפסיכולוגיה הארגונית בשיפור יעילותו ותפקודו של הארגון תוך שמירה מירבית על בריאותם הפיסית והנפשית ושביעות רצונם של העובדים בו. בהתאם, עוסקים פסיכולוגים ארגוניים בפיתוח ויישום שיטות מיון, אבחון, ייעוץ והתערבות הנוגעים להיבטים שונים הנוגעים לתחום התעסוקתי- ארגוני.

פסיכולוג ארגוני/תעסוקתי הוא איש מקצוע אשר סיים לפחות תואר שני בפסיכולוגיה והתמחה בתחום התעסוקתי-ארגוני, ועבר בחינת מומחיות.

עבודתו של הפסיכולוג הארגוני/תעסוקתי נוגעת לארבעה תחומים מרכזיים:

א. ייעוץ תעסוקתי- העבודה תופסת מקום מרכזי בחיינו וחלק משמעותי בזהות ובתפיסה העצמית שלנו מבוסס על תחום העיסוק בו בחרנו. בהתאם, מתמקד הייעוץ התעסוקתי בניסיון להתאים בין יכולותיו ואישיותו של האדם לבחירותיו המקצועיות. בתהליך הייעוץ גדלה מודעותו של האדם ליכולותיו, כישוריו וקשייו ולאפשרויות התעסוקתיות העומדות בפניו לאור נתונים אלו.

ב. יעוץ ארגוני- יעוץ ארגוני הוא תחום העוסק בהבנת תהליכים בארגון והבנת התנהגותו של האדם במסגרת התעסוקתית, במטרה לשפר את יעילותו של הארגון ואת רווחתם של העובדים בו. היעוץ הארגוני נשען על ידע ממגוון תחומים כפסיכולוגיה, סוציולוגיה, ניהול, תעשייה וכן הלאה. תחום היעוץ הארגוני מתבסס על היכולת לזהות ולאבחן את צרכי הארגון ובהתאם לסייע בהיבטים שונים הנוגעים לתפקודו של הארגון כשיפור יכולות הניהול, דאגה לרווחתו של העובד, פתרון בעיות וקונפליקטים במסגרת העבודה (יחסי הנהלה- עובדים, ירידה ביעילות העבודה וכד'). שירותי היועץ הארגוני עשויים להינתן במסגרת יעוץ אישי, סדנאות, פיתוח מנהלים, ליווי צוותים ועוד.

ג. מיון והערכה- תחום זה מתרכז בהערכת ובחירת התאמתם של בעלי המקצוע לתפקידים מסוימים לאור יכולותיהם, כישוריהם ודרישות התפקיד המסוימות. הערכה זו נעשית על סמך ראיונות ומבחנים פסיכוטכניים, פסיכולוגיים, אישיים וקבוצתיים.

ד. פסיכולוגיה של הנדסת אנוש- תחום זה עוסק בהתאמת מערכות טכנולוגיות לרווחתו הפסיכולוגית והפיסיולוגית של העובד, כך שהעובד לא יפגע תוך שימוש במכשירים השונים. בד"כ מורכבים צוותי הפסיכולוגיה של הנדסת האנוש גם מרופאים, מהנדסים, מעצבים וכן הלאה.


אנשי מקצוע בתחום

ייעוץ ארגוני