מי אני?
שמי מולי הלפמן, ואני פסיכולוג (מ.ר. 186062) המתמחה בליווי תהליכי שינוי, בניית חוסן נפשי, והפחתת תחושות של שחיקה, מתח וחרדה – דרך שיח שנערך תוך כדי הליכה בטבע.
בחרתי להוציא את הטיפול מהחדר הסגור אל מרחבים פתוחים – מתוך הבנה עמוקה של ההשפעה המרפאת שיש לשילוב בין תנועה, טבע ושיחה מקצועית.
על הגישה:
“שיחה בהליכה” היא דרך טיפולית-ייעוצית שבה השיחה מתקיימת תוך כדי תנועה, לצד עצירות יזומות לצרכי שיח מעמיק או תרגול של מיומנויות וכלי חוסן.
הגישה שאני מביא עימי נובעת מהשקפה הומניסטית – שבה מערכת היחסים בין שני אנשים עומדת במרכז, מתוך אמון ביכולת של הקשר האנושי לחולל שינוי.
הסביבה הטיפולית נבנית כך שתהיה פתוחה, נעימה, נקייה משיפוטיות – ובאופן טבעי, היא מאפשרת לאדם להתחבר מחדש למשאבים שכבר קיימים בו.
מה בתהליך?
במהלך המפגש, אנחנו צועדים יחד בפארק ירוק – ומתחילים לשים לב ולחשוף מקומות שבהם את.ה מרגיש.ה תקוע.ה ובהם מתבקש שינוי.
אני מלווה אותך בתהליך מדורג של חקירה, הבנה והתבוננות – מתוך מטרה לייצר תנועה פנימית, לא רק פיזית.
בין אם מדובר ברצון לעשות שינוי, בקושי לקבל החלטה, בתחושת ריקנות, באובדן משמעות, בחרדה או בשחיקה מתמשכת – נוכל לעבוד יחד כדי לשפר את התחושה, להרחיב את זווית הראייה, את מערכות הקשב ולחזק את תחושת המסוגלות.
הרקע שלי:
את הידע והכלים שאני מביא איתי רכשתי בשילוב ייחודי של השכלה אקדמית וניסיון חיים.
אני בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה חברתית מאוניברסיטת רייכמן, עם מיקוד בפסיכולוגיה של הספורט. עובד על פי מודל שפותח במרכז חוסן ע״ש כהן-האריס של עמותת ‘אותי’, ושנשען על גישות מבוססות ראיות כמו ACT, לוגותרפיה, בודהיזם ופילוסופיה סטואית. את כל אלה אני משלב, עם פרקטיקות מהפסיכולוגיה של הספורט, תוך התאמה אישית לכל אדם.
אני מאמין:
אני מאמין בכוחות הריפוי הפנימיים הקיימים בנו, בחשיבותה של הנגשת ידע בגובה העיניים, ובאפשרות לחולל שינוי בעצמנו.
אני מאמין - ורואה שוב ושוב - כיצד הליכה, טבע ושיחה יוצרים יחד תהליך מרפא ומשקם, שמחזיר לאדם חוויית שליטה, תחושות של משמעות, וחיבור - ומחזק את היכולת האישית להתמודד ולהסתגל.
B.A בפסיכולוגיה – אוניברסיטת רייכמן, סיום בהצטיינות
M.A בפסיכולוגיה חברתית בחטיבת הפסיכולוגיה של הספורט – אוניברסיטת רייכמן, סיום בהצטיינות
פרקטיקום במרכז חוסן ע”ש כהן-האריס, מבית עמותת ‘אותי’
קורס מבוא ל-ACT
קורס מבוא ללוגותרפיה
קורס מתקדם: “הגל השלישי של CBT ומעבר לו – טיפול תהליכי מבוסס שייכות ואחריות”, בהנחיית פרופ’ דני חמיאל
סטודנט בתכנית דו-שנתית למטפלים בגישת האקומי (Hakomi) – פסיכותרפיה גופנית מבוססת מינדפולנס
לימודי פוטותרפיה – קורס שנתי במכללת לוינסקי-ווינגייט
משתתף בקורס מדריכי ‘רפואת יער’ – קורס ראשון מסוגו בישראל
** הלמידה היא בעיניי תהליך מתמשך שאינו נגמר. אני שואף לשלב בין ידע עדכני, כלים מעשיים וניסיון אנושי – כדי להעניק מענה אישי ומדויק.
את ניסיוני המעשי רכשתי במסגרת פרקטיקום במרכז חוסן ע”ש כהן-האריס (עמותת ‘אותי’), שם עבדתי עם מגוון אוכלוסיות סביב נושאים של חוסן נפשי, הפחתת סטרס, והתמודדות עם אתגרי חיים.
במהלך ההכשרה נחשפתי לגישות מבוססות ראיות כמו ACT ולוגותרפיה, וכלים אלה מלווים אותי גם בעבודתי כיום.
במסגרת מודל העבודה שפיתחתי – “שיחה בהליכה” – אני מלווה אנשים בתהליך ייעוצי-טיפולי שמתקיים תוך כדי הליכה בטבע. דרך השיח, התנועה והמרחב הפתוח נוצרת אפשרות להתבוננות עמוקה, לתרגול מיומנויות ולהנעת תהליכי שינוי. אלה כוללים בין היתר הפחתת תחושות של שחיקה ומתח, וחיזוק תחושת המסוגלות והחוסן האישי.
לפני כניסתי לעולם הפסיכולוגיה, עבדתי במשך שנים רבות כמנהל קריאייטיב ומרצה בתחומי הפרסום והתקשורת. ניסיון זה העניק לי היכרות עמוקה עם עולמות של ביצועים גבוהים, לחץ מתמשך, עומס רגשי, דינמיקות תובעניות ושחיקה – וגם עם החיפוש אחר משמעות שמתלווה לעולם הזה. ההבנה הזו מלווה אותי כיום בעבודה עם אנשים הנמצאים בצמתי שינוי, בקשיים תפקודיים, או בהתמודדות עם עומסים רגשיים מתמשכים.
במסגרת הפרקטיקום שעברתי במרכז חוסן ע”ש כהן-האריס (עמותת ‘אותי’), קיבלתי הדרכה קבוצתית ופרטנית מאנשי מקצוע בכירים, תוך ליווי מקצועי צמוד בעבודה עם תהליכים של חוסן, חרדה, מתח, שחיקה ואתגרי חיים.
גם היום אני ממשיך לקבל הדרכה מקצועית שוטפת כחלק מעבודתי כפסיכולוג, מתוך מחויבות ללמידה והתפתחות מתמדת.