אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר 8 חודשים פעמיים בשבוע ,זה התחיל בזומים ולאחרונה התחלתי להגיע לקליניקה הייתי כבר 4 פעמים והיה ממש בסדר רק שהפריע לי בקטנה המבנה הפיזי שנכנסים לתוך החדר מדלת שקופה (כמו של מרפסת ) ואז יש חלל קטן ו2 דלתות אחת של הפסיכולוג ואחת של קוסמטיקאית.
בפעם הראשונה שבאתי היא היתה בחוץ וזה כזה הפגיש ביננו בפעם השניה שיצאתי היא ישבה בחוץ בצד . והיום כאילו תוך כדי הטיפול היא היתה בחלל שמחוץ לחדר הטיפול והרגשתי שזה מפריע לי כי הדלת היא לא דלת אטומה ממש אלא דלת זכוכית חלבית כן לא רואים אבל בטוח לי שכמו ששמעתי כל פעולה שהיא עשתה ככה היא שמעה אותי , אין לי אינטראקציה איתה ככה שאין לי בעיה שתשמע אבל כאילו עכשיו שאני יודעת שאני מתחילה להגיעה באופן קבוע פעם בשבוע זה קצת יותר מפריע …
שלום לך.
פרטיות היא אחד מתנאי הבסיס בטיפול, וטבעי שאת לא מרגישה בנוח אם את חוששת שאנשים אחרים יכולים לשמוע אותך.
לכן, מציעה להעלות בהקדם את הנושא מול המטפלת ולהבין איתה האם אכן יש בעיה של אקוסטיקה וחוסר פרטיות (לפעמים יש פתרונות שהמטופל אינו ער להם, כמו מכשיר רעש לבן אשר מונע מהצד השני לשמוע את המתרחש בחדר הסמוך).
מאמינה שמתוך השיח הגלוי אפשר יהיה למצא את הפתרונות המתאימים.
ליטל
לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
איך נראית מערכת יחסים טיפולית? על ייחודיות הקשר הטיפולי