שלום וברכה.
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה ומקצועית, יש ביננו אימון מלא ושיתוף פעולה נפלא. במסגרת עבודתי אני מטפלת בילדים ,עבדתי שנים רבות בבריאות הנפש, הנחיית קבוצות, ויעוץ. לצד ההבנה המקצועית, כשאני פוגשת את עצמי בטיפול, אני הופכת ממטפלת למטופלת. גדלתי לאמא מתמודדת נפש, עוברת ועברתי התמודדויות קשות מאוד בחיים וטראומות מורכבות, כשנחשפתי לטיפול בפעם הראשונה, נתקלתי במטפלת שיפוטית ופוגענית, ומאז נחסמתי לחלוטין, כיום אני בקום מדהים ומכיל, אם כי ההגנות עדיים מונעות ממני להיפתח ולהרגיש חלשה בטיפול, מה שאני כל כך מייחלת אליו, ולא להגיע תמיד אספוה ומוחזקת. זמן המלחמה גורם לי לעבד המון דברים, מכיוון שאני לא נמצאת כל הזמן בעשייה והרבה עולה תוך הצפה בלילות, המטפלת מודעת לזה, אני פתוחה איתה, ולמרות הכל, מרגישה שאני לפני ריפוי אמיתי, אך שוב שוב מתאכזבת מחדש שבבית אני מצליחה לבכות ולהוציא ואילו מולה קיימות הגנות, הן בעקבות האיפול הראשוני שעברתי והן בגלל טראומות ילדות ,וטראומות פיזיות קשות כתוצאה ממצב בריאותי קשה.
איך אוכל לבכות מולה? לשחרר? לשים סוף לסבל ולאבן שחונקת אותי? אני רוצה לתפוס את המומנטום של זמן המלחמה שעיבוד כל כך משמעותי נעשה בתוכי, וחוששת שיהיה מחסום גם בפגישה הבאה.
ואלו דברים ששוחחנו ביחד.
אשמח לעצתך.
תודה רבה, נועם.
שלום נועם.
נשמע מדברייך שעשית דרך משמעותית של צמיחה והתפתחות, ושאת ממשיכה בדרך זו גם ולמרות הלחצים והמורכבות שהמצב הנוכחי מביא עמו.
אם אני מבינה נכון, הבכי מול המטפלת הפך למסמן של התמסרות, אמון ושחרור ולכן את כמהה אליו וחוששת להחמיץ הזדמנות לחוות תחושות אלו.
אני יכולה להבין זאת ויחד עם זאת רוצה להציע, שיתכן והמטען הכבד שמושם על הבכי דווקא מעכב את הופעתו. לנפש, כפי שאת ודאי יודעת, יש קצב ודרך משלה ואלו אינם מצויים בשליטתנו, ובפרט כאשר מדובר בתהליכים מורכבים וממושכים של החלמה וצמיחה נפשית.
ברור לי שקל לומר וקשה ליישם אך אני מציעה לנסות דווקא להרפות מהנושא בשלב זה, ולסמוך על עצמך ועל נפשך שהתהליכים החשובים יקרו, במוקדם או במאוחר.
אפשר להמשיך ולדון בכך בטיפול כחלק מהחומר הנפשי אשר מעסיק אותך אך נדמה לי שככל שתאפשרי לעצמך את המרחב והזמן הדרשוים לך, כך הנפש והגוף יוכלו להגיע אל הדברים בדרכם ובזמנם. סמכי על עצמך- נשמע שיש לך כוחות ויכולות לצמוח ולהתפתח, ואני מאמינה שהם לא יכזיבו גם בהקשר לאמון וההתמסרות שאת מבקשת לעצמך, בין אם דרך הבכי ובין אם בדרכים אחרות.
ליטל
לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
איך נראית מערכת יחסים טיפולית? על ייחודיות הקשר הטיפולי