<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה אור ב - 18/03/2026 08:43:21

שלום רב
    אנחנו הורים בגלאי 60 תמיד מתקשרים ומתעניינים בילדים שלנו שלא גרים אצלנו- אחת נשואה-כרגע ללא ילדים השנייה גרה עם בן זוגה. אם אנחנו לא מתקשרים הם לא יתקשרו. בעיקר הבת הנשואה, שנים היא מתנהלת כך ואם אני אומרת משהו היא עונה לי "את יכולה להתקשר".
    היא מתקשרת רק אם היא צריכה משהו מאיתנו, או אם היא רוצה לספר על נושא מסויים שקשור לתחום שאנחנו מכירים. מעבר לזה אנחנו לא שומעים כלום. הבת השנייה גם הפסיקה להתקשר . הן בגלאי ה30 לא ילדות קטנות ואנחנו מרגישים שאין שום כבוד מינימלי כלפינו, שום דאגה לשלומנו, שום כלום, קודם כל הן והדברים שלהן.

בעלי ואני מאוד מתוסכלים. מה עלינו לעשות?

תשובה: ילדים לא מתקשרים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 19/03/2026 13:37:57

שלום לך.
    את מעלה בעיה מוכרת וכואבת, ותחושות המשותפות להורים רבים לילדים בוגרים אשר עזבו את הקן ושקועים בחייהם.
    אפשרות אחת היא לשתף את בנותייך בתחושות, ולומר ישירות למה את זקוקה מהן. ילדים-בוגרים רבים אינם ערים למידה בה גם ההורים זקוקים לתשומת הלב וההתעניינות, והסבת תשומת ליבם יכולה להביא לשינוי.
    כיוון נוסף אליו כדאי לשים לב נוגע לאופן בו את עצמך חווה ומפרשת את הדברים. כתבת שאין כבוד ודאגה כלפיכם, אך האם היעדר הטלפונים בהכרח מעידה על כך?
    כאמור, ילדים-בוגרים רבים שקועים בעצמם ובעולמם הפרטי והעמוס, ואינם מורגלים לחשוב על הוריהם כזקוקים להם. במובן זה, יכולים להיות כבוד ואכפתיות אמיתיות, ורגש חם, אשר אינם מתבטאים בטלפונים. לכן, יתכן ולא כדאי להפוך את השיחות למדד לאכפתיות או לזירה של מאבק, אלא להפריד בין התחושה הקשה לבין העובדה שאתם אלו שמתחזקים את הקשר הטלפוני.
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
    הגוזלים עוזבים את הקן - אבל מה איתנו? התמודדות עם שלב הקן הריק

אנשי מקצוע ומכונים

אדם קהתי

אדם קהתי

גבעת שמואל
חיה מלוקה

חיה מלוקה

אשדוד
בר דגן

בר דגן