שלום רב, אני מחפשת מישהי לטיפול כבר תקופה ועל סף ייאוש (למעשה כבר התייאשתי וחזרתי כעת לניסיון אחרון). אני צריכה מישהי עם ניסיון משמעותי במס' תחומים בדגש על פוסט טראומה מורכבת (לצערי הרבה מעבר ל-2-3 טראומות שאני סוחבת שנים ארוכות), התמודדות עם מצבים רפואיים, אובדן , פוביה, דיכאון , ויותר מדי משברים שקרו רק עכשיו (וזו רשימה חלקית). לאור זאת חיפשתי מישהי עם ניסיון ב- EDMR והבנתי שצריך ברמה 2. בכל פעם שאני שולחת הודעה למטפלת ושואלת לגבי הניסיון והרמה של ההכשרה שלה אני לא מקבלת מענה על זה, אלא רק תשובה מתחמקת עם דגשים על הניסיון הכללי ומאד קשה להתקדם ככה.
בעייה נוספת זו העלות הכלכלית. יש לי החזר מהביטוח אבל רק למי שיש לה תעודה של פסיכולוגית קלינית, מה שמצמם לי את החיפוש, וגם הכיסוי זה רק בערך רבע מעלות הטיפול.
אני לא עובדת כבר מס' שנים, עם הוצאות רפואיות ובלי שום הכנסה. ממש קשה לי עם העלויות האלה, אבל הגעתי לתחתית והחלטתי לדחות כרגע טיפול רפואי ולנסות לפנות לזה עד כמה שאצליח לממן (לא שוקלת אפילו מסגרת אחרת שהיא לא פרטית).
איך אוכל למצוא מישהי מתאימה עם הניסיון למצב הזה? אני כבר לא יודעת איפה לחפש. זה מרגיש לי SOS וגם אם זה לא יקרה עכשיו, זה כבר לא יקרה. אודה לעזרה והכוונה
שלום לך.
אני שומעת בדברייך את המצוקה והתסכול, ואת הרצון העז לקבל את העזרה הנכונה והמתאימה.
בנוגע ל-EMDR, מציעה לפנות ל"עמותת ה-EMDR ישראל" ולבדוק האם יוכלו לסייע לך לחדד את הצרכים, ולכוון אותך בתהליך בחירת המטפלת.
מעבר לכך, יתכן וכדאי לבדוק כיוונים נוספים. ראשית, במידה ואינך מוכרת בביטוח לאומי, כדאי לבחון כיוון זה אשר יכול לספק לך הן תמיכה כלכלית והן גישה למגוון שירותים שיקומיים וטיפוליים מוזלים וללא עלות. קיים היום מגוון רחב מאוד של מענים אשר מתאימים לא.נשים המתמודדים עם השלכותיהם של אירועי חיים טראומטיים, וחבל לא להיעזר בהם לאור המצוקה שאת מתארת. במידה ויש התלבטות וקושי סביב הנושא, אפשר לפנות לחברה פרטית המלווה תהליכי שיקום מסוג זה.
כמו כן, מאחר ונשמע שאת מתמודדת עם מספר "חזיתות" ועם קשיים הנוגעים לאספקטים שונים, יתכן וכדאי לפנות גם לטיפול בעל גוון תמיכתי, אשר ילווה אותך בהתמודדות לאורך זמן, גם במקביל לטיפול כ- EMDR. ניתן לקבל טיפולים מוזלים/מסובסדים דרך מגוון עמותות וקופ"ח.
כך או כך, אל תוותרי והמשיכי לחפש את העזרה הדרושה לך
ליטל
תוכלי לקרוא כאן על טיפול פסיכודינמי ורשימת מטפלים העוסקים בליווי לאורך זמן.