<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נטלי ב - 27/07/2025 16:51:55

שלום, עד לא מזמן הייתי חלק מצוות רפואי. כלומר בצד המטפל.
    היום נמצאת במצב שנאלצת להיות בצד השני (ברור שכל מטפל הוא גם מטופל בכללי) אבל עצם העובדה שאצטרך כאשת מקצוע שמבינה דבר או שניים בטיפולים השונים ולהיות במקום שזקוק לעזרה.
    עברתי הטרדה מינית לא מזמן שהותירה אותי עד חלשה, בוכייה, מגיבה בכעס על מצבים שאפשר היה להגיב אחרת. כלומר במודע מבינה הכל אבל בפועל מתנהגת ממש כמו אדם שנמצא במצוקה. הסובבים אותי רואים אותי כאדם עם כוח כי מסוגלת להביע כעס בצורה קולנית. אבל בפועל מבפנים מרגישה חולשה.
    מעולם לא פגעו בי לא פיזית ולא מינית, לא חוויתי שום התעללות או חרם בילדות, המשפחה שלי בריאה ועוטפת.
    אבל מאז הטרדה המינית שהייתה בתוך ביתי, תוך נגיעה באיבר מיני ובכלל בגופי ללא רשותי עשה אצלי משהו בתפיסה שלא יודעת איך להשתחרר מזה. פתחתי חרדה, לא מסוגלת לישון לבד במיטתי, לא מסוגלת להיות ליד עוד אנשים מבלי לוודא שאף אחד לא מתקרב אלי ולו קצת פיזית. ואיבדתי כל עניין בקשרים זוגיים.
    ההשפעה כל כך גדולה שאני מודה שלא יודעת להתמודד עם זה.
    אשמח לעזרה איך לצאת מהמצב הזה מבלי להיכנס לטיפול פסיכולוגי או טיפול אחר כי לצערי מתקשה לדבר על זה עם עוד מישהו פרט למשפחתי.

תשובה: עצה להתמודד עם מצב לא מוכר לי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 29/07/2025 08:03:57

שלום לך.

ראשית, אני מצטערת מאוד לשמוע על האירוע שחווית ועל השפעותיו הקשות.

נשמע שאת מתמודדת הן עם השלכותיו הישירות של האירוע והן עם ערעור בתפיסה העצמית-

את והסובבים אותך רגילים לראות בך אדם חזק, מסתדר ומתפקד, אך נחשפים כעת לצדדים פגיעים יותר שלך, וזה לא קל. 

אני שומעת את בקשתך ומבינה את הקושי שלך לפנות לטיפול אך חשוב לי להדגיש כי המלצתי המקצועית החד משמעית,

לאור הדברים שאת מתארת, הם על פנייה לעזרה מקצועית. את מתארת מצוקה ופגיעה משמעותית, ובמצבים כאלו הזמן ממלא

תפקיד משמעותי, והסימפטומים והקשיים עשויים להתקבע בהיעדר מענה. לכן, מציעה לפנות לטיפול ולומר למטפל מראש שאינך מעוניינת

לדבר בשלב הראשון על הפגיעה עצמה. סביר להניח שעם התבססות הקשר, תצברי יותר אמון וביטחון ותרגישי אחרת, ואני בטוחה שכל מטפל ידע לכבד את הקצב שלך.

במקביל, כדאי לנסות ולשוב לשגרה תפקודית ככל האפשר, ליזום פעילויות מהנות גם אם באופן מלאכותי, לבצע פעילות ספורטיבית, להקפיד על דפוסי אכילה ושינה בריאים,

ולנסות שלא להימנע מאירועים או מקומות מהם את אולי נמנעת בעקבות האירוע. כל אלו יחברו אותך בהדרגה אל החיים ויקלו עלייך אך כאמור, אינם מהווים תחליף לטיפול מקצועי שנשמע דרוש ונכון.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אילת נעמן פרי

אילת נעמן פרי

כרמיאל
עירית בן ניסים

עירית בן ניסים

גבעתיים
מיכל טרן

מיכל טרן

תל אביב - יפו
ערן פרישברג