<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מורן ב - 11/07/2025 22:48:36

שלום, אני בת 30 ובשנים האחרונות אני מוקפת באנשים שמתעסקים בשטויות בעיקר, יש מונח שנקרא brain rot ידוע כרקבון מוחי עקב צריכה יתרה ובזבוז זמן ברשתות החברתיות וכו..
    נוצר מצב בו אני מוקפת באנשים שפשוט מתעסקים בשטויות, כל היום ברשתות, מגוללים ללא הרף, אין לי שום שיח אנטלקטואלי, שום גירוי אינטלקטואלי, כל הזמן דיבורים על שטויות שראו באינסטגרם וכו..
    אני מרגישה בודדה והמצב הזה דיי מאוס עליי.
    התרחקתי מכל אותם האנשים הללו ועכשיו נשארתי לבד אבל לפחות אני לא צריכה לסבול יותר רק בשביל לא להיות בודדה.
    הייתי שמחה לקבל עצה, עכשיו שנשארתי ללא חברים כלל ובמובן מסויים הבטחון שלי ירד, איך ליצור חיים מלאים ולחיות ללא חיי חברה, איך לבנות את הבטחון שלי ולחיות את עולמי הפנימי ללא אישור חברתי.
    כיום (כבר תקופה) הפן חברתי מת ורציתי לדעת אם להתעלות על הבדידות בלת ברירה?
    איך להפוך את החסרון ליתרון, למשהו שיכול בסופו של דבר דווקא לעזור לי?

תשובה: עזרה בבקשה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 13/07/2025 12:06:15

שלום לך.

נשמע מדברייך שחווית קושי ואכזבה משמעותיים סביב האפשרות לייצר קשרים משמעותיים ובעלי ערך, אך בידוד חברתי נוטה, במרבית המקרים, להביא עמו דווקא קשיים רגשיים נוספים ולכן אני לא בטוחה שהכיוון הטוב ביותר הוא השלמה עם הבדידות. עם זאת, בהחלט כדאי לנסות ולהפיק מהמצב הנוכחי את המיטב ונדמה לי שאפשר לחשוב על מספר כיוונים.

ראשית, מדוע לא לנסות לייצר קשרים חדשים במסגרות לימוד ותחומי עניין אשר נחווים כמספקים ומעניינים יותר עבורך? במקביל, ובהנחה שאת מתמודדת עם דילמה משמעותית לגבי 

התנהלותך בעולם החברתי והרגשי, יתכן וכדאי לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינמית בו תוכלי לבחון סוגיות אלו באופן מעמיק יותר, ולבדוק האם ואילו היבטים מפריעים לך לייצר רשת חברתית משמעותית ומיטיבה, מלבד לגורמים החיצוניים. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אילת גולסטני

אילת גולסטני

רעננה
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
מיכל טרן

מיכל טרן

תל אביב - יפו
שמעון ליאקחוביצקי