<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שירה ב - 01/07/2025 08:19:23

מרגיש לי שהטיפול שלי איבד כיוון. המטפל והיחסים איתו הפכו עם הזמן למוקד המרכזי. אני פחות מצליחה להגיע לגעת בדברים אמיתיים שקורים בחיים שלי והייתי רוצה לעסוק בהם גם. והחוויה הכללית כבר תקופה ארוכה מדי היא של קושי וכאב מתמשך.
    הכל מדובר בנינו, ואני לא רואה אופק מה יכול לשנות את המצב. אולי זה טיפול שלא עובד? ושצריך להכיר גם בזה? המטפל עצמו כמובן כן רואה ערך בהמשך של הטיפול והיחלצות מהמצב הזה. אבל אני מרגישה שזה לא טוב לי ולא יכולה להפסיק אותו בעצמי, וגם לא יודעת איך אתמודד עם זה אחרי. מה דעתך? מה חושבת שצריך לעשות במצב כזה של תקיעות?

תשובה: חוסר התקדמות בטיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 02/07/2025 09:07:22

שלום לך.

לא ציינת מה משך התקיעות שאת חשה, והדברים שאכתוב מתייחסים למצבי תקיעות מתמשכים של מספר חודשים ומעלה. 

תקיעות בטיפול היא אכן מצב מתסכל, אשר עלול לנבוע ממגוון גורמים, אשר חלקם קשורים במטופל ובחשש שלו מפני העמקה, חשיפה, שינוי וצמיחה, חלקם קשורים בתהליכים אשר דורשים זמן אשר עשוי להחוות שלא בצדק כתקיעות, וחלקם קשורים בקושי של המטפל לייצר יותר הבנה של המצב ושינוי שלו. 

לאור זאת, אני חושבת שכצעד ראשון כדאי לברר בעזרת המטפל ואולי גם בעזרת אנשים אחרים שאת מרגישה בנוח לשתף, מה חלקך במצב התקיעות. למשל, את מציינת שאינך מצליחה לדון בדברים מהחיים האמיתיים וחשוב להבין מדוע- מה בעצם מונע ממך לדבר על דברים אלו ולא על הקשר עם המטפל? בירור של חלקך בתקיעות יכול גם להניע קדימה את הטיפול וגם, במידה ולא יהיה שינוי, להבין באופן ברור יותר כי המחסום קשור לתהליך ולדינמיקה הטיפולית יותר מאשר אלייך. 

אם תרגישי שעשית כמיטב יכולתך להניע שינוי, ושאת מבינה יותר לעומק את הגורמים שהביאו לתקיעות, ועדיין לא יחול שינוי, יתכן ויהיה כדאי לשקול ברצינות את סיום הטיפול

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אבי קראוס

אבי קראוס

באר שבע
ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
אמיר לוי

אמיר לוי

תל אביב - יפו
לימור נוי