תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גיליון 20/20 - הדרכת הורים: הדרך להורות מיטבית

  • 16/12/2020

    אנחנו חיים בתקופה מורכבת במיוחד, ייתכן אפילו שאחת מהמבלבלות ביותר שנראו כאן בשנים האחרונות. בעוד שאנו נושאים עיניים למנהיגים שלנו ומחפשים תשובות, בבית שלנו, בתא המשפחתי שלנו – אנחנו המנהיגים. אבל מה קורה כאשר ילדנו מתמודד עם בעיה שאין לנו מושג איך לטפל בה? מה נעשה אם אנחנו מוצאים את עצמנו מוצפים בתחושות קשות בהורות? השבוע בניוזלטר ננסה לענות על השאלות האלה עם כתבות וראיונות שינסו לעזור לנו להיות ההורים הטובים ביותר שנוכל 💪🥰💪

  • חווית ההורות מציבה אותנו בפני אתגרים ולבטים רבים בנושאים של חינוך, הצבת גבולות, ניהול קונפליקטים וכדומה. בתקופת הקורונה בפרט, האתגרים רק מתעצמים בעודנו שרויים בסיר לחץ בבית, כאשר השגרה מתערערת, הלמידה של ילדינו הפכה מקוונת והחיים הצטמצמו לכדי קפסולות.

    מהי הדרכת הורים ובמה היא שונה מטיפול פסיכולוגי? מתי נכון לשלוח את הילד לטיפול ומתי נכון לפנות להדרכת הורים?

    למאמר המלא >>


  • מהי הדרכת הורים?

    הורים רבים מוצאים עצמם חסרי אונים ומלאי שאלות כשהם עומדים בפני סיטואציות יום-יומיות שמתרחשות עם ילדיהם. למשל, מה עושים אם הילדה בת ה-15 לא חוזרת הביתה בשעה שנקבעה? איך מתמודדים עם ילד בן 8 שטורק דלתות בזעם ומתפרץ בצעקות? הדרכת הורים היא תהליך ייעוצי בו הורים לילדים ומתבגרים יכולים להעלות את הבעיות איתן הם או הילדים מתמודדים, ולקבל כלים מעשיים שיעזרו לשפר את תפקודם ההורי ואת ההתמודדות עם האתגרים הרבים שמעמידה בפניהם ההורות.

    למאמר המלא >>


  • מהדרכת הורים ועד טיפול בהורות בצל ימי הקורונה

    ימי הקורונה מביאים למציאות שונה, הדורשת מאיתנו גמישות ויכולות הסתגלות מתמידות. גם בהפוגה הנוכחית, אנו בחשש מפני סגר נוסף. בתוך כך, העדר מסגרת רציפה וברורה של גנים ובתי-ספר יוצרת בצדק מועקה רבה על הורים. כלומר, בתקופה האחרונה כולנו חיים בדאגה מתמשכת, אשר במקורה היא רגשית, מפני הערעור שנוצר בעקבות הקורונה, חוסר הודאות והעדר נקודת הסיום הברורה של השינוי הזה. הורים, אשר צריכים להוביל את משפחתם בתנאים אלה, מוצאים עצמם מול התמודדויות רגשיות מגוונות ולא פשוטות.

    למאמר המלא >>


  • כיצד למידה מקוונת משפיעה על ילדיכם ואיך אפשר להתמודד?

    פסיכולוגים חינוכיים רבים מודאגים לגבי ההשפעות של הלמידה המקוונת על ילדים. בתוך כך, חוסר הגישה לחברים ולמורים, אשר מצמצמת את כמות האינטראקציות הבין-אישיות בהן הם לוקחים חלק, והיעדר השגרה שקשורה להגעה פיזית לבית הספר, יכולים להשפיע לרעה על המוטיבציה של הילדים ללמוד ועל ההתפתחות החברתית שלהם. האתגרים איתם הילדים מתמודדים הם : מחסור במוטיבציה וריבוי הסחות דעת, היעדר משובים, האטה בלמידת כישורים חברתיים ועוד. אז במצב שכזה איך נוכל להתמודד ומה אפשר לעשות?

    למאמר המלא >>


  • דילמות הוריות עם מתבגרים: שיחה עם חלי ברק שטיין

    תקופת ההתבגרות מציבה בפני מתבגרים משימות לא פשוטות כמו חיפוש אחר זהות, שאיפה לעצמאות ולנפרדות מההורים ועוד. אך גם התמודדות עם שינויים התפתחותיים והורמונאליים המעוררים מתחים רגשיים רבים. בהתאם לכך, גם ההתמודדות של ההורים עם ילדיהם המתבגרים היא מורכבת וקשה כמעט תמיד, אך בתקופת הקורונה היא הופכת מסובכת ומאתגרת עוד יותר; אז כיצד ניתן לקדם דיאלוג עם הנער/ה המתבגר/ת? איך המצב הנוכחי משפיע על המתבגרים? אילו גבולות חשוב לשים ?

    למאמר המלא >>