תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גיליון 1/20 - התמודדות עם המצב המשפחתי בצל הקורונה

  • 15/7/2020

    תקופת הקורונה הובילה לשינוי באורח החיים הרגיל של כולנו. השינוי הגדול ביותר במצבים משפחתיים, וערעור התא המשפחתי . מהשפעה על הזוגיות לקונפליקטים מול הילדים והמתבגרים והשפעה על העצמי של ההורים.

    איך נצליח לנהל את אותם קונפליקטים עם המתבגרים? איך נצליח לעזור לילדים להבין את הרגשות ולהתמודד איתם ? איך נצליח לשפר ואף לחזק את המערכת יחסים הזוגית? איך נצליח לחזק את התא המשפחתי שהעצמי של ההורה אינו חזק מספיק או חווה קושי?

  • כיצד תשפיע הקורונה על הזוגיות שלכם?
  • ״כשכל זה ייגמר, עורכי-דין לענייני גירושים הולכים להיות מאוד עסוקים״. הצהרות כאלו ואחרות נשמעות לא מעט לאחרונה בעת מגפת הקורונה, אך האם הן ציניות מדי?

    ובכן, בין אם נרצה ובין אם לא, מגפת הקורונה שהביאה איתה את הריחוק החברתי גרמה לשינויים בדינמיקה של מרבית מערכות היחסים. מצד אחד זה אולי עשוי להישמע אידיאלי, מי לא רוצה יותר זמן עם בן הזוג שלו?

    מצד שני, אנשים רבים גם זקוקים לזמן לבדם. אם נוסיף לכך את העובדה שבני הזוג לא יכולים לעשות פעילויות רבות שהיו רגילים אליהן עד כה, ניתן להתחיל להבין מדוע המצב עשוי לפגוע בזוגיות.

    למאמר המלא >>


  • טיפים להתמודדות עם קונפליקטים מול ילדכם המתבגרים

    במהלך היומיום, אנחנו כהורים מוצאים את עצמנו לא מעט 'מתנגשים' עם המתבגרים שלנו. זה בהחלט נורמאלי שלא להסכים, אבל חשוב מאוד למצוא דרכים להתמודד עם קונפליקטים. כך, כשאנחנו משתמשים בעצמנו באסטרטגיות לניהול קונפליקטים, אנו יכולים לעזור גם לילדנו ללמוד את כישורי החיים החשובים האלה.

    למאמר המלא >>


  • מערבולת רגשות: איך לנווט את הילדים?

    איך לעזור לילדים לזהות, להבין ולהתמודד עם הרגשות שלהם? העת הנוכחית, בה העולם כולו מתעסק ומתמודד עם השלכות התפרצות הקורונה, מעורר בכולנו רגשות עוצמתיים. מבוגרים וילדים כאחד מרגישים חוסר ודאות, חרדה ופחד. כהורים, תפקידנו לעזור לילדים שלנו לפתח כלים כדי להרגיע ולעודד את עצמם.

    למאמר המלא >>


  • על משמעות הקשר בין המטפל למטופל וחלקו בשינוי דפוסי התקשרות

    לאורך השנים, מחקרים הוכיחו את מה שתרפיסטים רבים כבר ידעו באופן אינטואיטיבי והוא, שהקשר הטיפולי עצמו הינו חיוני להצלחת הטיפול הנפשי. מספר מחקרים אף קראו לקשר הטיפולי, "האלמנט המשותף החשוב ביותר לצורך תוצאת טיפול מוצלחת". במחקרים של ה- APA (אגודת הפסיכולוגים הקליניים בארה"ב) נמצא, כי הקשר הטיפולי מספק תרומה משמעותית וקבועה לתוצאת טיפולי הפסיכותרפיה, ללא תלות בסוג הטיפול או בגישה הטיפולית של המטפל והינו הגורם המרכזי המסביר, מדוע מצבם של מטופלים משתפר או לא.

    למאמר המלא >>