שלום,
אני בגילאי ה30 שלי, לא מסוגל לעבוד בשנים האחרונות.
אני סובל מתחילת גיל ההתבגרות מבעיות שונות של דיכאון, חרדה, אכילה וגם נמצא בתת משקל. לפני כשנתיים הפסקתי טיפול של כדורי SSRI שלקחתי שנים רבות כיוון ש: 1.היה לי מאוד קשה לבלוע אותם. 2. סבלתי מתופעות קשות של דופק לא סדיר, צרבות, רגליים קופצות בלילה ולמרות שהפסקתי את הכדורים, עדיין סובל מבעיות שונות של דליפת שתן, התקפי חרדה ודופק לא סדיר.
אני אומנם גר לבד כיום, אבל נמצא לרוב בבית של ההורים שלי, כי הם מבוגרים, לא מתניידים בקלות וצריכים את עזרתי.
הבעיה הנוכחית שהכי מפריעה לי היא שלפני 3 שנים עברו לבניין שלהם משפחה בעייתית (הישראלי המכוער שחוסם חניות משתלט על הבניין וכו)...והיו בינינו כמה עימותים שהגיעו לקללות, איומים וכמעט אלימות פיזית גם מצידי וגם מצידם (אני רציתי להזמין משטרה אך ההורים שלי לא הסכימו). ולצערי הם גם עברו עכשיו לחנות צמוד לחניית ההורים שלי באופן קבוע.
אומנם אמא שלי עשתה ביני לבין השכנים האלו איזו פגישה לנסות לפייס, כי לא הסכמתי יותר להגיע לבניין, אך זה לא עוזר להרגשה שלי ואני נמצא במועקה מאוד קשה בכל פעם שאני צריך להגיע אליהם, זה גורם לי לכאבי בטן וחזה קשים, ואני בבית הפסקתי לדבר עם ההורים בגלל ההרגשה הרעה הזו. הבעיה היא שיש לי אובססיה ושנאה קשה לשכנים הללו. ההורים שלי לא רוצים לעבור דירה, אומרים שזה לא אפשרות ריאלית ושאני חייב להתעלם מהשכנים הללו אבל איני מצליח.
להורים שלי מאוד קשה עם זה שאני לא רוצה להגיע אליהם ושהפסקתי לדבר איתם ואומרים שאני מגזים עם ההתנהגות. רציתי לדעת אם בכל זאת גורם שיכול לעזור לי עם המצב הבעייתי הזה?
תודה.
שלום לך.
פנית אלי בשאלה זו לפני זמן מה וכפי שכתבתי לך כבר אז, מאחר והקושי מול השכנים אינו נקודתי אלא נוגע למכלול קשיים שאתה חווה, הפתרון אינו ספציפי להתמודדות עם השכנים אלא לשאלה כיצד לסייע לך להתמודד באופן טוב ומעמיק יותר עם קשייך.
שכנים אמנם יכולים להיות גורם מעיק ומפריע באופן "אובייקטיבי", אך רק לך יש שליטה על דרכי התגובה וההתמודדות שלך עם גורם זה.
לכן, מציעה לפנות בהקדם לרופא המטפל ולחשוב יחד איתו איך אפשר לסייע לך מבחינה נפשית הן סביב ההתמודדות עם השכנים והפגיעה ביחסים עם ההורים, והן סביב קשיים נוספים שאתה חווה. ככל שתאפשר לעצמך טיפול טוב יותר, כך ההתמודדות עם הגורמים האובייקטביים ההופכים את המציאות לקשה יותר תהיה טובה יותר.
ליטל
לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
בטיפולנט | למה מתכוונים כשמדברים על טריגר נפשי?