שלום,
אני בגילאי ה30 שלי, כרגע לא עובד, חשוב לי להגיע שברקע אני שנים רבות מגיל הילדות מאובחן כסובל מהפרעות חרדה, OCD דיכאון, אכילה. לקחתי שנים תרופות SSRI אבל הם השפיעו עליי רע פיזית, ולכן כבר לא לוקח שום תרופה האחרונות.
אני אומנם עברתי לא מזמן לדירה משלי, אבל אני נמצא הרבה בבית של ההורים שלי, הם אנשים מבוגרים, וצריכים עזרה.
הם גרים שם מעל 40 שנה והכל היה בסדר, אף פעם לא היו לנו בעיות עם שכנים והיה לי טוב בבית שם... כל זאת עד לפני 3 שנים כאשר עברה לבניין משפחה עם ילדים לגור בקומה מתחתינו.
כבר בהתחלה ראיתי אנשים אגרסיביים שמתחילים לעשות דברים שלא היו פה בבניין (לחנות במקום שאסור ושמפריע לשאר הדיירים, צעקות וקללות שבאו מהדירה ונמשכות גם לחדר מדרגות, השאר זבל במשך שעות מחוץ לדלת ועוד) ולצערי הם גם חלק מהוועד כיום.
בכל מקרה, זמן קצר לאחר שהם עברו החל סכסוך בינינו, בגלל איזו מילה לא נעימה שאבא שלי פלט לגבי הילדים של השכנים הללו האלו בחדר מדרגות (הוא לא שם לב שהשכנים האלה גם בחדר מדרגות ליד המעלית והם שמעו זאת ואז אמא שלהם החליטה שאנחנו מעכשיו האוייבים שלהם, למרות שאבא שלי מאוד התנצל על זה)
במשך הזמן היו כבר מס' עימותים בינינו שכללו צעקות ואיומים ביני לבינם, האמא שם פעם אחת התפרצה והתקרבה בצורה מאיימת לאמא שלי ואליי, הם כתבו לנו קללות על האוטו, חוסמים אותו מידי פעם ועוד. בכל מקרה התחלתי פשוט לשנוא אותם בצורה קיצונית עד שהיה לי התקף זעם עליהם שצרחתי עליהם וממש רציתי לפגוע בהם פיזית ובתגובה מישהו במשפחה שלהם אמר שהם יעשו לי סוף וכמעט הכו אותי. בכל המצבים הללו ההורים שלי לא רצו לקרוא למשטרה, אמרו שצריך להתעלם מהם. תקופה לאחר מכן שכבר לא רציתי יותר להגיע הבייתה בגלל כעס ודיכאון קשה בגללם, אמא שלי מאוד רצתה שנלך אליהם לדירה, כדי שנעשה איזשהו "שלום" בינינו, הסכמתי והייתה שיחה שעברה בסדר, אבל הרגשת השנאה הקשה שלי כלפיהם לא השתנה.
כרגע הבעיה הכי גדולה היא שהם גם התחילו לחנות צמוד לידינו במקום השכן שתמיד היה שם, הוא כנראה השכיר/מכר להם את החניה. זה בלתי נסבל מבחינתי לראות אותם צמוד אלינו וכל זה גורם לי לתחושת מועקה מאוד גדולה, יש לי כאבים בחזה ובבטן כל היום, אני כבר בקושי מדבר עם ההורים וכל היום בדיכאון בגלל זה. התחננתי להורים שיעברו דירה והם לא רוצים ואומרים שאני מגזים, שאני חייב להתעלם מהם ולרדת מהאובססיה שלי כלפי השכנים, אבל זה לא עוזר לי. מה הפיתרון במקרה הזה?