<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 16/08/2026 18:49:51

אחי גר בחו״ל בדרום אמריקה. לפני שלוש שנים הייתי אצלו ונקבע מראש שאישן אצלו ובת זוגו וביום שהגעתי אליו הוא אמר לי שאני לא יכולה להשאר אצלו בסוף מכיוון שהיו להם בעיות במערכת היחסים (היא פשוט קנאית לפי מה שהבנתי, רגילה שהוא רק איתה). הדבר גרם לי להעלב ממש, אחרי שהשקעתי סכום מכובד של כסף וזמן על מנת לפגוש אותו וממש הרס לי את כל הטיול ברמה שלא הפסקתי לבכות מזה.
    כיום נולד להם ילד, ושתי אחיות שלי טסות לשם לפגוש אותו ואני מתלבטת אם להצטרף. אני מרגישה שאני עדיין כועסת על הסיטואציה עם כמה שאני מבינה שהשלום בית שלו ושלה חשובים גם כן, אבל מאז נורא קשה לי לשחרר ולהרגיש מוערכת. לתינוק אין שום קשר לסיטואציה, אבל הוא עדיין תינוק. אני לא יודעת כל כך איך להתמודד ולהכיל את הסיטואציה וזה מאד משפיע עליי בימים האחרונים. מצד אחד- הרצון לעשות את המעשה הנכון ולהיות שם עבור המשפחה, מצד שני מרגישה שהוא לא היה שם בשבילי באמת. אנחנו ממזמן גרים במדינות רחוקות ולא כאלה קרובים. איך בוחרים?

תשובה: התלבטות וכעס מצטבר
    נכתב ע"י פרופ' שרון זיו-ביימן ב - 20/08/2026 11:30:10

שלום רב, הקושי שאת מעלה הוא דילמה אנושית מובנת ומוכרת. זהו קונפליקט בין שני קולות פנימיים.
    קול אחד שאומר לך שזהו אחיך וחשוב לסלוח ולנוע קדימה, ושיש הסברים חלופיים לזה שהוא לא העריך אותך. כמו למשל שהוא מנסה לשמור על שלום בית והמשפחה שלו, כפי שאת בעצמך הצעת, ויכול להיות שהוא גם אוהב אותך וגם מעריך אותך וגם נאלץ לעשות בחירות שקשורות בזוגתו.
    ומצד שני משהו בך אומר אם הוא לא השקיע בי אולי גם אני לא צריכה להשקיע בו.
    אני מציעה לחשוב כמה את רוצה לנסוע, כמה כיף יהיה לך עם האחיות שלך, כמה זה יכול להיות זמן משפחתי משותף שהוא לא רק בשבילו ובשביל משפחתו אלא גם בשבילך - בשביל זמן איכות עם האחיות שלך, בשביל לחזק את כל המעגל.
    נסיעה כזאת עם האחיות היא לא רק עבורו, היא גם עבור המעגל המשפחתי ויכול להיות שתרגישי שחשוב לך לעשות את זה גם לא רק בקשר ישיר אליו. כמה מתחשק לך לנסוע? כמה זה פוגע או מסתדר לך עם דברים אחרים בחיים? אם מתחשק לך לנסוע ויש לך את המשאבים הכספיים לעשות את זה וזה לא פוגע בדברים אחרים, אז הייתי רואה את זה כנסיעה למען המשפחה ולא רק למענו.
    הייתי מנסה לפתח עמדה של סליחה ולראות את התמונה הכוללת ובתנאי שהנסיעה מיטיבה איתך וטובה לך. אם לעומת זאת את מרגישה שהנסיעה תכביד עלייך, לא יהיה לך נעים עם האחיות, זה עושה נזק ממשי לעבודה או לכל דבר אחר בחיים שלך, אז יהיו הזדמנויות נוספות כך שאין פה נכון ולא נכון.
    אבל אם מתחשק לך לנסוע, אפשרי לעצמך לנסוע. אם יהיה לך טוב עם האחיות שלך אז לא הייתי מוותרת על הנסיעה רק כדי להעביר לו מסר שהוא פגע בך, אלא הייתי נוסעת, נהנית, מתחברת וסולחת.
    שרון

לקריאה נוספת, מצורף מאמר בנושא - 
    בטיפולנט | כוחה של המשפחה: השפעה, אתגרים והתמודדות עם קשיים

אנשי מקצוע ומכונים

יסמין מגיד

יסמין מגיד

כפר החורש
ליאת ספינזי

ליאת ספינזי

גבעתיים
ד"ר שי לוינגר

ד"ר שי לוינגר