<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שרון ב - 12/07/2026 17:00:45

שלום,
    ביתי בת 26 סטודנטית
    חיה בבית חבר שלה ישן אצלנו כמה פעמים בשבוע והיא אצל הוריו בשבתות לרוב הם נחים מהשבוע והוא נמצא אצלנו משישי בצהריים עד שבת אחהצ ,מרגישה שהשקט והפרטיות שלי נעלמים ,
    הם לא ישנים אצלו בשבת משום שהנכדים ישנים שם וזה לא נוח להם ..
    מה עושים ?
    דיברתי איתה והיא אומרת שהם בחדר ולא מפריעים (יוצאים אוכלים ) גם אנחנו רוצים שבת שקטה אחריי שבןע קשה ללכת חופשי בבית (שאר הילדים גרים לבד) מרגישה אורחת בביתי שלי
    מצד שני לא רוצה לריב איתה מה ממליצים תודה

תשובה: חבר של הבת
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 14/07/2026 12:30:47

שלום לך.
    חיים משותפים עם ילדה בוגרת הם לא תמיד פשוטים מאחר וכל אחד מהצדדים מביא איתו את צרכיו הבוגרים ואת הצורך בעצמאות ומרחב אישי.
    מאחר שכך, כל עוד אתם מתגוררים יחד הדרך היא ניהול מו"מ בו כל אחד מהצדדים יקבל מענה לצרכיו, וכאן עולה השאלה מדוע את חוששת ששיח ישיר ופתוח עם ביתך על נושא הלינה יביא למריבה ולא לניהול מו"מ אפקטיבי ומכבד? 
    אם יש קושי משמעותי ביחסים מעבר לנושא זה, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע ולחשוב יחד כיצד לנהל את השיח.
    במידה ואין קושי ייחודי והקונפליקט הוא נקודתי יותר, מציעה לקחת את ביתך לשיחה ולשתף אותה בתחושותותיכם באופן ישיר, מכבד ונעים (כפי שעשית כאן, למעשה).
    אם תשתפי בכנות ותזמיני אותה לחשוב יחד על פתרון אשר יענה ככל האפשר גם על הצרכים שלכם וגם על שלה, תוך הדגשת קבלת בן הזוג ואמפתיה לצורך שלה- מאמינה שהשיח יוכל להתקיים באופן מיטיב וללא עימות של ממש. לצד זאת, חשוב לזכור שגם אם יווצרו מתיחות או קושי, קשר טוב אמור להכיל גם תחושות כאלו.
    ליטל

מצורף קישור למציאת אנשי מקצוע רלוונטיים בתחום -
    בטיפולנט | ייעוץ להורים

לקריאה נוספת, מצורפים קישורים למאמרים בנושא -
    כוחה של המשפחה: השפעה, אתגרים והתמודדות עם קשיים
    למה קשה לנו להציב גבולות? פרק מתוך הספר 'הציבו גבולות'

אנשי מקצוע ומכונים

אלכסנדר (סשה) מינץ לוי

אלכסנדר (סשה) מינץ לוי

אונליין
ליאת ספינזי

ליאת ספינזי