<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שירה ב - 01/05/2026 14:04:46

היי קוראים לי שירה, אני בת 24 ואני מתמודדת עם אוסידי. עד לפני חודשיים לא הייתי בטיפול להפרעה. לצערי הרבה שנים זה התפספס ולא אובחן. אני לא רושמת פה בגלל האוסידי, כי בשביל זה יש לי מענה סוף סוף. הסיבה היא בגלל שהייתי בטיפול שנה וחצי אצל מטפלת באומנויות (תנועה) ופסיכותרפיה. למשך תקופה ארוכה של המפגשים שלנו שיתפתי אותה במחשבות הטורדניות שלי, שגם החליפו תוכן בתקופה שהייתי אצלה. היא לא הבינה שמדובר באוסידי ושייכה המחשבות לאישיות שלי. שזה עוד יותר החריף את המצב. גם שאמרתי לה שמשהו מרגיש לי לא בסדר ושאני חושבת שיש לי אוסידי, היא התעקשה שזה ״מאפיינים אישיותיים״. הזמן עבר, וכל פגישה שהגעתי אליה, הגעתי יותר מפוחדת, חרדה מהקודמת. היא לא רצתה להודות בכך שהיא לא יכולה לתת לי את המענה והטיפול שאני צריכה, ולא הפנתה אותי לפסיכולוג/ ית. זה באמת פגע בי כי סמכתי עלייה, הייתי אצלה תקופה ארוכה, אבל החלטתי לשחרר את זה ואמרתי לעצמי להתמקד בעכשיו, שעכשיו אני במקום הנכון.
    אבל עדיין משהו בהתנהלות שלה הרגישה לי חריגה, בעיקר ככל שהזמן עובר ואני מבינה מה עברתי כל הזמן הזה. אז החלטתי לבדוק עליה, פרטים על התארים שלה והניסיון שלה. ומתברר שהיא הציגה את עצמה, היא שיקרה לגבי שהבסיס שלה הוא תואר בפסיכולוגיה (תואר ראשון)- היא למדה מדעי ההתנהגות. וזה שקר שחזר על עצמו שוב שוב, היינו מדברות על זה המון כי אני בעצמי באמצע התואר שלי בפסיכולוגיה. אני מרגישה כועסת , שרימו אותי , ואני בכלל לא מבינה איך אפשר לעשות את זה למישהי במצוקה כזאת.
    אני לא יודעת איך להתנהל עם המצב-
    להתעמת איתה על זה?
    לחשוב על אפשרות לתביעה בעתיד?(אם זה בכלל אפשרי..)
    או פשוט לשחרר את זה ולהתמקד בעצמי ובהחלמה שלי למרות הכל…
    אשמח לעוד דעה מאנשי מקצוע🙏🏼

תשובה: Ocd
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 04/05/2026 09:49:40

שלום לך.
    ראשית, אני מצטערת לשמוע על התחושות הקשות איתן נותרת, ושמחה שכעת את נמצאת בטיפול הנכון עבורך.
    ההחלטה כיצד לנהוג ביחס לטיפול בו המטופל חש כי קיבל מענה שאינו מקצועי דיו היא אכן החלטה מורכבת.
    נשמע מדברייך שהמטפלת לא פעלה בזדון או במטרה לפגוע בך, אך בחרה בשפה והתערבות טיפולית אשר בדיעבד, לא היתה הנכונה עבורך. אני יכולה לדמיין גם כיצד התנהלות זו, לצד חוסר הבהירות והכנות לגבי התואר שלה, הותירה אותך בתחושה קשה 
    (אציין  כי מטפל אמנם חייב להיות גלוי וברור לגבי השכלתו, אך תואר במדעי ההתנהגות נחשב במידה רבה לשקול לתואר בפסיכולוגיה מאחר והוא כולל לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. יחד עם זאת, המטפלת אכן חייבת בשקיפות).

מאחר שכך, אני חושבת שההחלטה כיצד לנהוג צריכה להיערך מתוך מחשבה ועיבוד מעמיקים, כאשר הדגש הוא על מה שיטיב איתך ועם התפתחותך הנפשית יותר מכל.
    חשוב להבין מה את מחפשת- הכרה בעוול? פיצוי? התנצלות? נקמה? נדמה לי שזיהוי ועיבוד של המניעים יעזרו לך לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך, כאשר אכן כדאי להשתמש בקשר הטיפולי הנוכחי כדי לקדם ולסייע בתהליך זה.
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
    אתיקה בטיפול נפשי – ראיון עם פרופ' גבי שפלר

אנשי מקצוע ומכונים

שמרית הרפזי

שמרית הרפזי

פרדס חנה-כרכור
אבשלום צדוק

אבשלום צדוק

גאולים
נוי גלעדי

נוי גלעדי