<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י רינת ב - 23/03/2026 19:05:00

היי ליטל

יש לי בעיה שאני רוצה להיפטר מזה. אני בזמן האחרון נסחפת באינטרנט לראות זמר מפורסם מסוים ואני לא מצליחה לצאת מזה אני יודעת שזה מגוכך אבל ככל שאני רואה אותו באינסטגרם שלו או שירים שלו זה מכניס אותי לסוג של אובססיה לאותו זמר הייתי שמחה עם את יכולה לתת לי טיפ איך לצאת מזה חוץ מטיפול. גם לא נעים לי לדבר על זה עם אף אחד ולא עם הרופא שלי. אני ממש אודה לך עם תוכלי לתת לי טיפ איך לצאת מזה לצאת מהאובססיה הזאת כי זה לא עושה לי טוב. אני ממש מודה לך מכל הלב שיהיה לך המשך שבוע שקט ונפלא

תשובה: הערצה לזמר מפורסם
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 25/03/2026 10:44:10

שלום רינת.
    זוהי תקופה לא פשוטה אשר מובילה לעתים לחיפוש אחר דרכים להשגת הקלה והרגעה עצמית, גם אם בדרכים לא שגרתיות.
    לכן, מציעה בשלב ראשון לבדוק אם אכן מדובר ב"אובססיה" שצריך להפסיק-
    האם העיסוק בזמר באה על חשבון פעילויות אחרות חשובות שאת צריכה לעשות למען עצמך ולמען התפקוד שלך? האם את מגיעה למצבים בהם את רוצה להפסיק את העיסוק בו ולא מצליחה למרות שאת מנסה? אם התשובה לשאלות אלו שלילית, יתכן וכדאי לאפשר לעצמך את העיסוק בזמר בתקופה זו.
    אם את מרגישה שהעיסוק בזמר מוגזם ובא על חשבון פעילויות ותפקוד חשובים יותר, או גורם לך סבל, מציעה לנסות בשלב ראשון לא להתמקד בהפסקת האובססיה אלא לקבוע לעצמך דברים שאת חייבת לעשות בכל יום- פעילות פיסית, תפקודית, בין אישית וכד', ולהתמקד בשיפור בהקשר זה. יתכן וכאשר פעילויות אלו יתייצבו, גם העיסוק בזמר ידעך.
    מעבר לכך, למרות הקושי אני חושבת שחשוב לשתף את המטפלים שלך בנושא- אובססיה לא מגיעה סתם אלא מתוך מצוקה וקושי שלא מקבלים מענה, וחבל שאנשי המקצוע המלווים אותך לא ידעו על כך ולא יוכלו לעזור לך.
    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

מיכל חן

מיכל חן

חדרה
לובה אפטבי

לובה אפטבי

באר שבע
יפעת קורץ

יפעת קורץ

כפר סבא
מיכאל בזל