<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י בת 21 ב - 15/02/2026 00:17:29

שלום רב אני אמא ל 2 משוחררים
    הבן לומד ועובד ובנה לעצמו מסלול .
    הבת בת 21 מרגע שהשתחררה עבדה קצת וטסה לחול עם חברה , לאחר מכן טסה עם סבתה לחול ,ואז שוב טסה לקרובי משפחה בחול ואנו מימנו את הנסיעות האחרונות שלה .
    הבהרתי שהיא צריכה לעבוד כדי לנסוע לחול כי לא ייתכן דאנו נממן .
    מעבר לכך יש לה חברים וחברות וכל אחד בדרכו בונה את חייה
    הייתי מצפה ממנה שתחשוב על לימודים עבודה אך לגבי לימודים אמרה שתתחיל רק בגיל 23ז
    היא כאילו מנסה לא להיות בארץ
    בטענה שהכל כאן משעמם .
    הסברתי שאני לא רוצה לקבוע אבל צריך ללמוד לעבוד ופחות להיות מוסחת על כל מיני מקומות חדשים ודברים חדשים .
    היא התרכזה ואמרה שהיא תקבע מעצמה .
    איך לגרום לה להיות רצינית ?

תשובה: בת 21
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 16/02/2026 15:39:09

שלום לך.
    נשמע מדברייך שיש פער בין תפיסתך את ביתך כ"לא רצינית" לבין רצונה של הבת להיות "רצינית" בזמן הנכון עבורה: נשמע ששתיכן מסכימות על כך שיגיע הזמן בו יהיה צורך להתיישב ולקבל בחירות חיים משמעותיות, והשאלה השנויה במחלוקת  היא מתי ומי יקבע את המועד.
    לאור זאת, נשמע לי שהעמדה של "איך לגרום לה" עלולה להוביל בעיקר למאבק כוחות ולהגביר את ההתנגדות של ביתך.
    יתכן ובשלב זה כדאי להרפות מהנושא ולתת בה ובבחירותיה אמון, אלא אם מהכרותך איתה יש סיבה טובה לחשוש שלא תקדם את עצמה.
    לצד זאת, מותר גם לשים גבולות ולא בהכרח לממן את אורח החיים הנוכחי- זכותה של ביתך לבחור כרגע לטייל, אך זכותך גם לא לממן טיולים והנאות מעבר למידה בה את מרגישה שמתאים לך לתת. יש סיכוי סביר שהגבלת המימון לנסיעות גם יהווה גם נקודה ממנה תצטרך לקבל את מלוא האחריות על אורח החיים בו היא בוחרת בשלב זה.
    ליטל

מצורפים קישורים לקריאה נוספת בנושא -
    בטיפולנט | הסודות של הצבת גבולות אפקטיבית
    בטיפולנט | טיפים להתמודדות עם קונפליקטים מול ילדכם המתבגרים

אנשי מקצוע ומכונים

סיון בן משה פלדמן

סיון בן משה פלדמן

רעננה
ישראלי אשכנזי

ישראלי אשכנזי

תל אביב - יפו
דן צרפתי