אני בת 36, נשואה, בזוגיות כעשור וללא ילדים. התחתנו אזרחית בחו"ל ללא אירוע, דבר שציער את המשפחות שלנו. מאז חלפו כשנתיים והלחץ עלינו להביא ילדים הולך וגובר. קשה לנו להיות באינטראקציה חברתית או משפחתית, כי נושא הילדים עולה ללא הרף.
אמי במיוחד עסוקה בנושא. היא מזכירה ללא הפסקה את הנכדים של חברותיה, מגששת אם אנחנו "עובדים על זה", העבירה לי כסף עבור טיפולי פוריות ועוד. אני בת בכורה ולכן הלחץ עלי גדול.
רציתי למצוא קבוצת תמיכה עבורה כדי לעבד את החוויה החריגה שהיא חווה, היעדר נכדים. האם יש קבוצות תמיכה לנשים שטרם הפכו לסבתות? אני מבינה את תחושת חוסר השליטה שלה, ולא יודעת איך להרגילה לאפשרות שלא יהיו לנו ילדים. כרגע זה גורם לי לרצות להימנע מאינטראקציה איתה.
שלום לך.
נשמע מדברייך שאת חווה מצוקה משמעותית לאור הלחץ סביב נושא הילדים, ומצער לשמוע עד כמה הקושי של אמך לקבל את בחירתך פוגע ביחסים ביניכן.
לא ידוע לי על קבוצה העוסקת ספציפית בנושא זה ובכל מקרה, פנייה לקבוצה מסוג זה מצריכה הבנה והכרה מסוימת בקושי, אשר לא ברור לי מדברייך אם אכן קיימים אצל אמך.
לאור זאת, אני תוהה האם פתרון שיכול להתאים יותר הוא שיחות משותפות עם מטפלת משפחתית אשר תוכל לסייע לכן לקיים את השיח על הנושא הרגיש.
תיווך של אשת מקצוע עשוי לאפשר לשים על השולחן את הצרכים, הכאבים והכמיהות של כל אחת מכן באופן מווסת אשר יקדם תקשורת טובה ופתוחה.
במידה ושיחות מסוג זה יעוררו או יחשפו קושי משמעותי אצל אמך, יתכן והשיח המשותף יוכל גם להוות "כרטיס כניסה" עבורה לטיפול אישי, בו תוכל לעבד יותר לעומק את חוויתה מול היעדר הנכדים.
ליטל
מצורף קישור לרשימת מטפלים העוסקים בטיפול משפחתי, תוכלי למיין לפי אזור מגוריך -
בטיפולנט | טיפול משפחתי

