<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שאלה ב - 26/12/2025 13:24:10

שלום, הייתי פעם ראשונה אצל פסיכולוגית בגלל שאני לפני ניתוח וסובלת מפוביה רפואית, כך שזה ממש קשה לי ואני כבר שקלתי לבטל. חיפשתי מישהי מתאימה זמן רב כדי שתיתן לי כלים להתמודד והגעתי אליה (עד שמצאתי אותה כבר האמת שלא נשארו הרבה מפגשים, אבל זה עדיף מכלום). בפגישה הראשונה ציינתי שתמיד הייתה לי פוביה רפואית אבל עם הזמן למדתי בעצמי להתמודד, אבל זה כבר משהו שאין לי יכולת להתמודד בעצמי. היא ישר שאלה אותי על חרדות אחרות ואמרתי לה שאין לי, שזו רק הפובייה הזו. אבל שמתי לב שהיא ממש מחפשת בכח לחפש עוד חרדות, ובאמת שאין לי. היא גם שאלה בהתפלאות למה אני לא הולכת לפסיכיאטר לקבל טיפול תרופתי קבוע, וזה קצת לא ברור לי. איך זה קשור לפוביה ספציפית שאני צריכה להתמודד איתה באופן חד פעמי פעם בכמה שנים? בנוסף, כתכנית טיפול היא החליטה שנתמקד רק בשני מרכיבים בחחשות שלי - ההרדמה ועוד משהו (לא זוכרת) אבל החששות שלי הן מהכל- מלראות חדר כזה, מריבוי אנשים, מהקולות, מההחלמה ובערך מכל דבר. וזה לא פחות מרתיע אותי ממה שהיא "בחרה". לפעמים אפילו יותר. אבל היא אמרה שאי אפשר הכל וצריך לבחור ולהתמקד בזה ואמרה שנעבוד עם דמיון מודרך.
    אחרי המפגש חשבתי על זה ואני באמת לא מבינה איך זה יעזור. אני גם לא מאמינה בכלל בדמיון מודרך, וגם מה יעזור לי "לעבוד" על הרדמה ולהיות בחרדה מכל השאר?
    אני בסך הכל חיפשתי כלים להתמודד עם החרדה שיש לי עם הפוביה הזו.
    אשמח לשמוע את דעתך ומה את מציעה לי לעשות.
    תודה רבה

תשובה: פגישה ראשונה במטרה לקבל כלים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 29/12/2025 12:46:59

שלום לך.
    איני יכולה להחוות דעה לגבי בחירתה של המטפלת בהתמקדות באלמנטים מסוימים ובטכניקה ספציפית, משום שאלו בחירות המתקיימות על סמך הבנתה והתרשמותה המקצועית בפועל.
    באופן כללי, קשה להביא לשינוי ללא אמון והסכמה בסיסית בין המטפל והמטופל ולכן בדרך כלל חשוב לנהל דיאלוג ישיר וברור עד שנבחרים האמצעים הטיפוליים אשר שני הצדדים תופסים כבעלי פוטנציאל חיובי להשגת שינוי. יחד עם זאת, את מתארת קושי משמעותי למצוא מטפלת מתאימה לאורך זמן ולכן, אני תוהה האם לא כדאי לנסות להתמסר לתהליך ולבדוק מה את יכולה לקבל ממנו.
    למשל, אם תרכשי את היכולת להשתמש בדמיון מודרך כדי להתמודד עם ההרדמה, סביר מאוד שתוכלי ליישם אותו בהתמודדות גם עם אלמנטים אחרים הקשורים בחרדה.
    במילים אחרות, יתכן וכדאי לקבל כלי ספציפי ולא להמשיך ולחפש עד שתמצאי את הטיפול ה"שלם". יתכן ותופתעי לטובה, ושגם עזרה חלקית תתגלה כעדיפה על פני עזרה שלמה אשר אינה ברת השגה.
    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

נטע דוד גשרי

נטע דוד גשרי

נתניה
דניאל אזואלוס

דניאל אזואלוס

תל אביב - יפו
מיכל בנישו שורק

מיכל בנישו שורק

תל אביב - יפו
ד"ר יגאל גליקסמן