<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אנונימית ב - 01/12/2025 07:39:51

היי - אשמח לשאול שאלה..
    לאחרונה קשה לי להירדם בלילה ויש לי מלא אנרגיה, ובתקופה של הקיץ הייתה בדיוק הפוך - ממש ברע ובדיכאון. קראתי שזה יכול להיות קשור למאניה דיפרסיה, ואני יודעת שגם לדודה שלי יש את זה (אבל לא כל כך מדברים על זה אצלנו). אני מפחדת ממש.
    זה נשמע שיש לי גם מאניה דיפרסיה? מה הסיכוי שאם יש לי את זה במשפחה, גם לי יש? ולאיזה סימנים אחרים כדאי לשים לב?

תשובה: שאלה על מאניה דיפרסיה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 01/12/2025 13:43:31

שלום לך.
    מצב מאני כולל לא רק עליה באנרגיות ובמצב הרוח אלא "עודפות" שלהם אשר גורמת לפגיעה בשיקול הדעת ובהתנהלות הנורמטיבית.
    למשל, יש הבדל משמעותי בין עלייה באנרגיות ובמצב הרוח המלווים בהתנהגות מינית חסרת שליטה, כניסה לקטטות, בזבוז כספים לא אופייני וכד',
    לבין עלייה באנרגיות אשר אינה מביאה להתנהגות וחוויה יוצאות דופן. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון שישנם מצבים דכאוניים האופייניים לעונות החורף ועשויים להופיע גם ללא מאניה. 
    לצד האמור, השילוב בין עלייה באנרגיה לבין קשיי הירדמות, ובפרט לאור הגנטיקה המשפחתית, מעוררת שאלה. יתכן והקושי להירדם קשור בחרדה שהעלייה באנרגיה מעוררת בך ולאו דווקא ממאניה, אבל בסוגיות מסוג זה כדאי להיות בצד הבטוח ולכן אני מציעה לפנות להערכה אצל פסיכיאטר, ולו רק כדי לתת לך שקט ומענה לספקות והתחושות. 
    ליטל

תוכלי למצוא כאן רשימת פסיכיאטרים ולמיין בהתאם לאזור מגורייך -
    אתר בטיפולנט - טיפול פסיכיאטרי

לקריאה נוספת על מאניה-דיפרסיה ודרכי הטיפול בה

אנשי מקצוע ומכונים

ענת דפנא

ענת דפנא

רעננה
שני דויטש

שני דויטש

פתח תקווה
מיכל ליס