<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דורין ב - 20/10/2025 20:16:45

שלום, אני בת 30 ואני נמצאת בבית מזה 12 שנים.
    לא יוצאת כמעט בכלל למעט עם הוריי.
    אין לי חברים או עבודה ואני בגדול חייה חיים מאוד מבודדים ויצרתי לי סוג של בועה.
    רק שיש בעיה אחת, הבדידות הפכה להיות כל כל חמורה וכרונית שברגע בו אני יוצאת מהבית לבד וצריכה להיות בסיטואציות חברתיות, כמו למשל, נסיעה באוטובוס, כניסה לחנות כזו אחרת, אני מרגישה שאני מתה אני מרגישה מצד אחד בלתי נראית ומצד שני כאילו כל העיניים עליי.
    נוצר דיסוננס מאוד גדול שבו אני חיה בחרדה מתמדדת מהחיים והפער בין החיים למוות הצטמצם.
    אני לא יודעת אם אני מרגישה שאני נעלמת או שאני באמת עומדת למות בקרוב.
    זה כמה המצב רע.
    אני חושבת שאני מתחילה לאבד קצת קשר עם הקיום הפיזי שלי.
    אני לא יודעת אם אני באמת עומדת למות, אפילו סתם ככה, מכלום, או שאני מרגישה מתה...

תשובה: חרדה וחיים מבודדים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 22/10/2025 10:47:40

שלום לך, נשמע מדברייך שאת כלואה במעגל של חרדה והימנעות אשר קשה מאוד לצאת ממנו, והוא מקפיא ו"ממית" את חייך. אני יכולה לדמיין את עוצמת המצוקה והקושי הכרוכים בחיים מסוג זה, ונשמע שכדאי לפנות בהקדם לעזרה מקצועית אשר תאפשר לך להתחיל ולשקם את חייך. לא ציינת האם ניסית בעבר להיעזר בטיפול פסיכולוגי או תרופתי, ועל כן מציעה לפנות בהקדם לאבחון אצל פסיכיאטר אשר יציע אבחנה וכיוון ראשוני לטיפול.
    על אף שאת אולי מרגישה מיואשת וחסרת אמון באפשרות לשינוי, התערבות מקצועית טובה עשויה להיות נקודת מוצא לשינוי חיים דרמטי, כך שממליצה בחום לא להתעכב אלא לפנות לעזרה בהקדם.

ליטל

לעוד מידע וטלפונים של מקומות אליהם ניתן לפנות במקרה של מצוקה, לחצי כאן

אנשי מקצוע ומכונים

שרון נגרין

שרון נגרין

תל אביב - יפו
עדי רפאל כהן

עדי רפאל כהן

נס ציונה
עמית דגן

עמית דגן

תל אביב - יפו