<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דנה ב - 15/09/2025 08:52:10

לאחרונה מרגישה שהנפש שלי זקוקה לשינוי-
    זו פעם ראשונה בחיים שאני מרגישה שאני יכולה להתרכז בעצמי (בת 33, מגיעה ממשפחה עם רקע מורכב ללא אב, אמא אובדנית והאחים שלי גרים בחול חוץ מאחת מהן שגרה בארץ)
    אמא שלי במצב הרבה יותר טוב ועכשיו היא מסוגלת להיות ״אמא״, התפקידים חזרו למקומם. האחים גרים בחול וזה מצער כי יש לי שם גם אחיינים וזה כאב תמידי לגור רחוק מהמשפחה.
    הרבה פעמים אני מנסה ״לגשר״ ותנסות לאחד את כולם.
    לאחרונה שמה לב שבא לי יותר ויותר להתרכז בעצמי-
    לקבוע לעצמי יעדים אישיים, לנהל דברים בלוז שלי, פחות לטוס לאחים שלי כדי להשקיע את הכסף במקומות אחרים השנה ועם תחושת הרצון לעצמאות ולהוכיח לעצמי שאני יכולה להיות בת 33 מתפקדת ובוגרת, מגיעה גם המון אשמה-
    אשמה על הצורך להמציא את עצמי מחדש, לשים את האינטרסים שלי ראשונים, אשמה כשאני מסרבת לחברה להפגש כי בא לי להיות עם עצמי וכו׳.
    לא מצאתי עדיין דרך להתמודד עם האשמה שעולה.
    תחושת האשמה גורמת לי להתקע במקום-
    למשל- לא לעבור מהדירת שותפות כדי שיהיה לי כסף לטוס לאחים שלי
    לא לנתק קשרים עם אנשים פסימיים (שכרגע אני פחות ופחות יכולה להכיל פסימיות כי גם ככה יש מלחמה וזה מספיק נוראי) ואני מרגישה קצת בלופ של הרס עצמי במקום העצמה עצמית.
    מתלווה לזה גם תחושת פחד- שאם אתרגש לעצמאות שלי מידי לא אוכל להכנס לזוגיות כי זה מאיים על החופש שלי.
    אני יודעת שזה תאור מוגזם, הרי בקשר יש אופציה גם לצמוח כמו להתחתן, להקים בית יחד ומשפחה.
    אני מומחית בלייצר תסריטיים חחח
    איך אוכל להרגיע את הרגשות השליליים שעולים בניגוד למה שהנפש מבקשת?
    כשאני מתנקה מרגשות שליליים מתעוררת אצלי תחושה של כיף והרפתקנות
    תמיד הייתי ילדה שאוהבת שינויים ואני עצמאית כי אף פעם לא אהבתי מסגרות

תשובה: רצונות ורגשות מתנגדים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 16/09/2025 12:37:52

שלום לך.
    נשמע מדברייך שעשית דרך ארוכה ומרשימה בכדי להרחיב את החופש שלך ולייצר קרקע לחיים עצמאיים ומלאים.
    עם זאת, כפי שאת מתארת, העבר עדיין חי בתוכך ומשפיע על היכולת שלך לפעול למען עצמך ועל האופן בו את ניגשת וחווה קשרים בין אישיים.
    לאור זאת, אני ממליצה לפנות אל טיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינמית אשר יסייע לך לעבד הן את חוויות העבר והן את השפעותיהן בהווה.
    יתכן וה"כבלים" שאת עדיין מתמודדת איתם הם היבטים של חוויות העבר שטרם עובדו ופוענחו, ושהעיבוד והשיח המתאפשרים בטיפול,
    לצד חוויה של קשר מיטיב המכוון לצרכייך- יקנו לך יותר חופש ואפשרויות לממש את רצונותייך וצרכייך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

יחיאל שפירא

יחיאל שפירא

עמק חפר
עדי אלחדף

עדי אלחדף

רמת גן
ערן פרישברג

ערן פרישברג

תל אביב - יפו
ליאור שלמה תפוחי