<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י נעמה ב - 01/08/2025 14:52:12

שלום ליטל,
    יש לי הכשרה של תואר שני ביעוץ מבר אילן, למעשה תוך כדי לימודים, פנו אליי בהצעה לעבוד בבריאות הנפש בסל שיקום, נכבשתי בתחום, התמקצעתי, והתקדמתי עד לניהול מרכז פנאי למתמודדות נפש, ולאחר מכן סגנית מנהלת בנוער בסיכון. כל זה התרחש בתהליך של 8 שנים. לאחרונה הרגשתי שאני לא ממצה את עצמי בתחום הנוער בסיכון, מכיוון שהיית אחראית על החלק התעסוקתי של הנערות, ולא לחלק הטיפולי שהתמקצעתי בו.
    הסברתי את השיקולים למערכת, ההחלטה שלי לסיים שם נבעה מחוסר מיצוי. מאוד מהר מצאתי משרת ייעוץ בבית ספר מקסים, קרוב לבית, מקצועי מאוד.
    בדיוק כפי שחלמתי.
    נהגתי בעדינות ,לפי החוק, ושלחתי ממכתב סיום העסקה.
    ברגע זה, אני מרגישה שכל המערכת התהפכה עליי, לא נותנים לי לעזוב, לא מאפשרים לי חופש, לוחצים עליי שאעשה עבודות מעבר ליכולות ולשעות שלי, פוגעים בי, מערערים אותי, וכל זה אחרי שביקשתי לסיים ממש בטוב, ולא מתוך כעס או חוסר חיבור לנערות, הפוך. אלא מתוך שיקול מקצועי.
    מאוד מאוד כואב לי ככה לסיים, ופתחתי את התחושות שלי ישירות מול המנהלת ומול העוסית,
    מרגיש לי שהסיום שלי מערער משהו בתוכם, שלא שייך אליי,
    אבל עדיין כל מה שאני מבקשת זה לסיים ממקום טוב ונכון, ולא להשקיע אנרגיות ולהישאב למקום שלישי שכביכול מערכת שלימה נגד אדם אחד.
    היחידה שתמכה בי ,שמחה איתי, הייתה מקסימה, זו דוקא המפקחת הראשית.
    מה אוכל עשות כדי להקל מעליי בתקופה זו, ובאמת לא לקחת ללב באופן אישי כל כך? מה שכמעט לא מתאפשר לי בתקופה זו?

תשובה: שינוי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 03/08/2025 08:14:22

שלום לך.

פרידה היא התמודדות לא פשוטה, הן לצד הנעזב והן לצד העוזב, ואכן כואב ומאכזב לסיים כך מקום עבודה שהיה יקר לך.

ברמה המערכתית, נשמע שכדאי לאזן בין מתן מענה לצרכי המקום לבין הצבת גבול ושמירה על עצמך ועל זכויותייך ובמקביל, אם זה נראה לך אפשרי, 

לנסות לשים על השולחן את הקושי והכעס שעזיבתך מעוררת. יתכן ושיח פתוח וכנה יאפשר "אוורור" של הרגשות וכך יפחית את הביטוי שלהם דרך דרישות ולחצים. 

לצד זאת, נשמע שהעבודה הקשה היא לא פחות בינך לבין עצמך, וכאן נשמע שכדאי לבחון אילו רגשות ואסוציאציות מעוררת בך עמדת ה"עוזבת", ובהתאם אילו תגובות מופעלות אצלך.

למשל, האם את חשה אשמה? תחושה שלא יסתדרו בלעדייך? האם יש פרידות/עזיבות כאובות בעברך? יתכן ועיבוד של היבטים אלו ואחרים יקלו עלייך וייצרו חופש פעולה והרגשה רחב יותר.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

פזית רון

פזית רון

בת חפר
עדי אלחדף

עדי אלחדף

רמת גן
עמית דגן

עמית דגן

תל אביב - יפו
ד"ר טלי שימקין