<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מורן ב - 17/07/2025 22:59:42

שלום, אני בת 30 ואני נורא סובלת מחרדת בריאות, אני חושבת לפחות.
    התמודדתי בדיוק כמו כל עם עניינים בריאותיים לאורך חיי ועם בעיה בריאותית כרונית אחת אשר כואבת נורא והחמירה את הפחד שלי.
    מספיק תחושת דקירה קטנה כאב קטן והעולם שלי מתמוטט, אני על הקצה מרגישה שהנפש שלי מתה שזהו, נגמר, שאני הולכת לחוות משהו קיצוני, כיוון שחוויתי בעבר, ואין דבר כזה נדיר עבורי, טכנית, כל מה מה שהוגדר כ"נדיר" קרה לי, מה שמחמיר את הפחד יותר.
    המצב מחמיר כיוון שאני אפילו כבר לא מאמינה לבדיקות, תלוי מה, למשל בדיקת הדמייה של איזור מסויים שמראה שהכול בסדר וטכנית יש לי סימפטומים בדיוק באיזור הזה, אני מבחינתי כמעט ולא מאמינה לבדיקת הדמייה.
    העניין הוא, שיש בזה היגיון, יכולים להיות מצבים שיש משהו שלא רואים בבדיקות הדמייה, אני עצמי יש לי בעיה בריאותית שלא ניתן תמיד לראות בבדיקות הדמייה.
    בשבוע האחרון המצב היה גרוע כי הרגשתי לא טוב ולא ידעו ממה ושאני מרגישה לא טוב באופן שלא מוכר לי, המוח שלי נהיה מעורפל, אני משלימה עם גזרת הגורל ועושה סוג של פרידה מעצמי, שזהו, אולי זה יגמר ואולי זה לא אבל אני נפרדת בראש מהכול.

אני לא יודעת אם זה נורמלי לחיות ככה, אני כזו מאז שאני זוכרת את עצמי, זה פשוט החמיר נורא בגיל 18 עקב בעיה בריאותית כרונית, ועבור מישהי כמוני, שפוחדת מכל פיפס, להתמודד עם בעיה בריאותית כרונית ומסובכת שבאה ליידי ביטוי בכאבים, זה לא בדיוק הולך יחד.

מה לעשות..? למי פונים? מה עושים?

תשובה: פחד מהכל מבחינה בריאותית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 20/07/2025 09:57:41

שלום לך.

ראשית, טוב שהחלטת לחפש עזרה מקצועית מאחר ונשמע שאת מתמודדת עם קושי אשר גורם לך סבל משמעותי.

ממליצה לפנות לטיפול אצל פסיכולוג.ית רפואי.ת, באמצעותו תוכלי לעבד את החוויה הרפואית, לקבל כלים לניהול החרדה, ולבחון גורמים 

רגשיים ונפשיים נוספים אשר יתכן ותורמים ומשמרים את הקשיים עמם את מתמודדת.

תוכלי להיעזר באינדקס אנשי המקצוע של בטיפולנט לאיתור מטפל.ת באזור מגורייך

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עדי רפאל כהן

עדי רפאל כהן

נס ציונה
ערן פרישברג

ערן פרישברג

תל אביב - יפו
אמיר לוי

אמיר לוי

תל אביב - יפו