<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י Dali ב - 28/06/2025 00:12:44

אני מתלבטת כבר הרבה זמן אם להתחיל טיפול.
    לא מדובר במשבר, אבל אני מרגישה שאני חיה כבר שנים בתחושת ריחוק מעצמי.
    יש בי עצב שלא עבר עיבוד, ויסות חושי גבוה, וקושי אמיתי להרגיש.
    יש גם תחושה חזקה שאני לא באמת מכירה את עצמי – כאילו אני חיה על אוטומט.

אני גם רוצה להפסיק לעשן וויד – לא מתוך רגשות אשם, אלא כי אני מרגישה שזה חלק מהמנגנון שמרחיק אותי מעצמי.

אני לא מחפשת טיפול קצר או כלים נקודתיים, אלא תהליך עמוק ומשמעותי.
    מה שמבלבל אותי זה איך בכלל בוחרים מטפל.
    האם חייבים פסיכולוג קליני? או שגם מטפלים רגשיים אחרים יכולים להתאים?

לפני כמה חודשים ניסיתי ללכת לפגישה עם פסיכולוג שמצאתי באתר, אבל הרגשתי מוזר.
    לא היה קליק איתו ולא הרגשתי בנוח למרות שהוא כנראה היה בסדר, והתחושה הזו הרחיקה אותי באותו זמן מהרעיון של טיפול.
    עכשיו אני שוב רוצה לנסות, אבל לא יודעת איך לגשת לזה.

אשמח לשמוע מכם.

תשובה: איך בכלל בוחרים פסיכולוג?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 29/06/2025 14:53:07

שלום לך.

נשמע מדברייך שסוג הטיפול שיכול להתאים לך הוא טיפול בגישה פסיכודינמית. זהו טיפול שניתן לקבל אצל פסיכולוגים קליניים, פסיכיאטריים, עובדים סוציאליים ומטפלים באמנויות.

הכשרתם של פסיכולוגים היא ממושכת ומקיפה ועל כן מכשירה אותם להציע טיפול מעמיק מהסוג שאת מחפשת, בעוד שהכשרתם של אנשי המקצוע האחרים שציינתי תלויה בבחירתו של כל אחד מהם ובשלב המקצועי בו הוא נמצא- חלקם עוברים הכשרה מקיפה ומעמיקה שאינה נופלת מזו של פסיכולוגים (בדרך כלל במסגרת בתי ספר לפסיכותרפיה) וחלקם בוחרים שלא להמשיך את לימודיהם מעבר לתואר הראשון והשני.

מעבר להכשרתו של כל מטפל, כפי שתיארת את עצמך, יש משקל רב ל"קליק" שנוצר או לא נוצר. מאחר ומטפלים רבים מציגים פרופיל מקצועי/כתיבה ברשת, ניתן להתרשם ולקבל תחושה ראשונית

לגבי מידת ההתאמה אך מעבר לכך, ובהיעדר המלצות ממכרים, אין מנוס מלהפגש ולבדוק האם יש תחושה של חיבור ושל אפשרות לשיח משמעותי. כאן, אני מציעה בעיקר לסמוך על האינטואיציה ולהקשיב למה שליבך אומר לך ביחס להמשך הפגישות. כמו כן, אם מתעוררת תחושה של חוסר חיבור ניתן לשתף בכך את המטפל בזמן אמת. יתכן ועצם השיח על כך יוכל לחבר ויאפשר לך לבחון עוד ממד של האינטראקציה והשיח עם המטפל.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אורן מניקס

אורן מניקס

פרדס חנה-כרכור
מיכל טרן

מיכל טרן

תל אביב - יפו
לימור נוי

לימור נוי

חולון
קרן נגלר