<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אפרת ב - 24/05/2025 12:43:56

לפני הכל חשוב לי שלא תבינו שאני באה ממקום שופט אלא מתוך הצורך לפרוק ולקבל תגובה, הבת שלי בת 30 התגרשה לפני שנה(ללא ילדים) ובחצי שנה אחרונה היא יוצאת עם מישהו, לבחור יש הרבה מאוד "עניינים" הוא בא מבית לא פשוט וקשה יום, גדל מגיל 17 אצל משפחת אומנה. אין לו קשר כלל עם ההורים הביולוגים שלו, כשיושבים יחד הוא בקושי מוציא מילה רק אם פונים אליו. מבחינת עבודה הוא עצמאי, מה גם שהוא מעשן (סיגריות) המון סגריות, גם ביתי מעשנת מהצבא, אם היה איזה סיכוי שהיא תפסיק לעשן עכשיו הסיכוי קלוש ולהיפך נראה לנו שהיא הגדילה את מספר צריכת הסיגריות.

חייבת לציין כי בהכרות הקטנה שיש לנו איתו (רואים אותו פעמים בשבוע לשעתיים , הוא נראה בחור טוב ומכבד את הבת שלי ואפילו סוג של מרצה אותה.

את המידע עליו שמענו רק מהבת, אנחנו לא מעיזים לשאול אותו שאלות אישיות, מפאת רגישות שלנו וגם לא רוצים לפגוע בביתנו.

גילוי נאות- אנחנו כהוריה לא שלמים כלל עם בחירתה ודי מודאגים מהעתיד ומבינים שלבחור יש הרבה עניינים שהוא סוחב אותם מהילדות
    וגם בטוחים שאחרים מהמשפחה "ירימו גבה".

חשוב לי לכתוב שאנחנו לא משפחה מתנשאת וגם לא עושים דברים מהמקום של מה יחשבו, יחד עם זאת זה כן עולה.

השאלה שלי- מה אני אמורה לעשות בעניין, לשבת ולשתוק בתוך תוכנו אנחנו אומרים שמגיע לה יותר....בנתיים הקשר ביניהם מתחזק יותר ויותר והם אמורים לעבור לגור יחד, בנוסף יש את עניין העישון שלא עוזב אותי ואת בעלי (אנחנו לא מעשנים , מה גם שבעבר היה לביתי וירוס פפילומה) האם לדבר איתה או עם שניהם.....

אני מודעת לכך שהיא אחראית לחיים שלה, כאמא זה כואב, במיוחד אחרי מה שהיא עברה.

תשובה: ביתי והבן זוג
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 26/05/2025 08:03:33

שלום לך. 

סיכמת יפה באמירה אשר מחזיקה בתוכה גם את הדאגה לביתך וגם את ההבנה כי בגילה, בחירותיה הן בידיה. 

ואכן, נדמה לי שהדרך היא יצירת איזון עדין ורגיש בין הבעת הדאגה לבין כבוד להחלטותיה ולשיקול דעתה. 

לכן, נשמע לי שלא כדאי ללכת סחור סחור אלא לשתף את ביתך בכנות במה שמטריד אותך- לומר לה שיש דברים שהסבו את תשומת ליבך ועוררו את דאגתך

והיית רוצה לחשוב עליהם יחד, גם אם ההחלטה היא בידיה. אם גישתך תהיה מתעניינת, פתוחה (באמת!) לשמוע, אך גם כנה- אני מאמינה שביתך תוכל לנהל איתך שיח פתוח על הדברים.

בתוך כך, חשוב לשים לב האם השיפוט שלך את בן הזוג קשור לרקע המשפחתי שלו או אליו עצמו, ולעשות את ההבחנה.

כך או כך, חשוב לא להתקיף את הקשר או לצאת כנגדו באופן בוטה, כדי לא לייצר ריחוק והתנגדות. הרעיון הוא לשתף כדי להאיר את עיניה 

לגבי היבטים שאולי לא שמה לב אליהם, ומשם להשאיר את הדברים בידיה.

חשוב לציין גם כי אם קיימים מטעני עבר או קונפליקטים בקשר שלך איתה, יתכן ושיח כזה יצבע בצבעי המטענים ויהיה פחות אפקטיבי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

נטלי יעל נור

נטלי יעל נור

כפר סבא
קרן נגלר

קרן נגלר

תל אביב - יפו
אור בן עמי

אור בן עמי

תל אביב - יפו
כרמל סטולבון אנדוולט