<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אוריה ב - 15/05/2025 18:20:44

שלום רב, לפני שנה ביתי בת 30 התגרשה (ללא ילדים) וחזרה לגור בביתנו לאחר שלוש שנות נישואים, אני ובעלי ליווינו אותה ותמכנו בה, מאז תהליך הפרידה והגט הקשר בינה לבין בעלי מאוד התהדק, היא הייתה מתייעצת איתו בכל נושא הגירושין, הם משוחחים הרבה, יש ביניהם תקשורת טובה והיא משתפת אותו בדברים. מצד אחד אני מאוד שמחה שיש לה קשר טוב עם אבא אך מצד שני זה מאוד מתסכל אותי, בכל פעם שאנחנו יושבים יחד ומתחיל שיח, אני מרגישה לא שייכת, השיח מתנהל בינו לבינה וכאילו לי אין מקום, חשוב לי לציין כי אני ובעלי בזוגיות נהדרת ותודה לאל המשפחה שלנו מקסימה יש לנו 4 ילדים נפלאים כאשר הקטן שהוא בן 21 גם גר איתנו.בעלי סוג של "עמוד השדרה "בבית . הרבה פעמים אני שואלת את עצמי איפה אני בתור אמא? מרגישה שהוא לוקח לי את המקום כאמא שצריכה להיות קרובה לבת שלה, להדריך, להקשיב והוא בעצם בלי לשים לב משתלט ולוקח לי את המקום. כל פעם מחדש כאשר נוצר איזה שיח, אני קמה והולכת לחדר כי מראש אני יודעת שכמעט ולא אוכל להכניס מילה..
    אני באמת מתוסכלת מהמצב ולא יודעת מה לעשות

תשובה: מתוסכלת
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/05/2025 11:06:44

שלום אוריה.

מאחר ואת מתארת את בעלך כעמוד השדרה של הבית, ומצביעה על הקשר החיובי שלו עם ביתך, נדמה לי שכדאי לנסות ולהבין היכן הקושי:

האם את חשה שבעלך אכן לוקח לך את המקום ודוחק אותך, או שיש חסר וקושי בקשר עם ביתך אשר החיבור הטוב עם בעלך מבליט? כמובן, שני האלמנטים יכולים להתקיים בו זמנית.

אם את מרגישה שמוקד הקושי הוא דומיננטיות יתרה של בעלך, כדאי להעלות מולו את הנושא בשיח או לפנות לטיפול זוגי בו תוכלו לחשוב יחד, כצוות, כיצד לייצר יותר מרחב גם בשבילך.

אם מוקד הקושי או החסר הוא ביחסים עם ביתך בלי קשר לבעלך, כדאי לנסות ולהשקיע בתקשורת ובקשר איתה, ואולי לייצר הזדמנויות בהן תוכלו לבלות יחד רק שתיכן.

ככל שהקשר יעמיק ויהיה טוב יותר, כך תוכלו למצוא דרכים להינות זו מזו בהתאם לאופי של כל אחת מכן ולדינמיקה הייחודית ביניכן. גם בהקשר זה ניתן להיעזר בטיפול משותף

אצל מטפלת המתמחה בתחום המשפחתי, במידה ואת חשה שיש קושי, משקעים או קונפליקטים שאינם מדוברים באופן גלוי.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אילת נעמן פרי

אילת נעמן פרי

כרמיאל
לימור נוי

לימור נוי

חולון
אמיר לוי

אמיר לוי

תל אביב - יפו
אסנת קורנבלום