<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י רחל ב - 18/04/2025 08:49:23

עברתי טיפול קצר מועד מאד לא מקצועי, שיפוטי ולא מספיק מכיל. נעשו בו הרבה פגיעות שחצו את הגבולות האתיים של טיפול.
    בשיחה עם המטפלת ניסתה להכחיש חלק מהפגיעות, בחלק האחר הכירה אך לקחה מעט מאד אחריות. למרות שהגעתי לטיפול על רקע של חוסר ביטחון עצמי וסבלתי במהלך הטיפול מתוך "עיוורון" גדול לצערי, כיום התפכחתי ואני לא מרגישה שזה השפיע על הדימוי העצמי שלי לרעה(חבל רק שלא שיפר אותו)
    עם זאת, למרות שעברו חודשים רבים מאז תום הטיפול הנושא מציף אותי ברמה יום יומית.
    שאלתי:
    א.האם זה מחייב אותי ללכת לטיפול לעיבוד הטראומה, או שהדברים עשויים לעבור מעצמם באיזשהו שלב?
    ב. אם אחליט ללכת לטיפול חוששת לעבור את זה שוב ( המטפלת הקודמת היתה בעלת הכשרה מכובדת ובעלת התמחות בטראומה ולא נהגה איתי באחריות.)
    ב. אני מעוניינת בטיפול ממוקד עם מטפלת שמתמחה בחוקים האתיים בטיפול או עסקה בעיבוד טראומה מטיפול שתדע להכיר בפגיעות ולא תחליק אותם. אשמח להמלצות באזור אשדוד למטפלות שהתמחו דווקא בנושא זה.

תשובה: עיבוד טראומה מטיפול
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 21/04/2025 09:02:36

שלום לך.

אני מצטערת לשמוע על החוויה שעברת, ושמחה על כך שאת ערה לאפשרות לעבד את החוויה ולהיעזר שוב בטיפול, שבתקווה שהפעם יסייע לך באופן משמעותי.  

אני יכולה להבין את החששות ואת הרצון למצוא מטפלת מנוסה סביב החוויה שעברת אך לצערי, מאחר ולא מדובר בתחום התמחות פורמלי,

אני חוששת שלא ניתן לאתר מטפלת בעלת ידע בתחום זה, אלא מתוך שיטוט באינטרנט וניסיון להתרשם מתחומי הידע והעניין של מטפלים.

לצד זאת, כפי שאת עצמך ציינת, הכשרה ורזומה אינם ערובה להצלחת הטיפול ולכן, אני חוששת, אין מנוס מאשר לקחת את הסיכון ולקפוץ למים של קשר טיפולי נוסף,

אם וכאשר תחליטי שאת בשלה לכך. בסופו של דבר, כל כניסה לקשר- טיפולי, זוגי או חברי- היא תמיד לקיחת סיכון מסוימת 

והשאלה הניצבת בפני כולנו היא האם אנו מוכנים לקחת את הסיכון- אך גם את הסיכוי להיאהב, להתקרב וליהנות מכל מה שמציע קשר.

מאחלת ומקווה שתמצאי את הכוחות לנסות שוב לפנות לטיפול, וממליצה שתשתפי את המטפלת אליה תפני בהקדם בחוויה ובקושי.

כך תוכלו לעבד את הנושא, ורגישותה של המטפלת לצרכייך תגבר. 

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

דקלה ביאליק

דקלה ביאליק

גני תקווה
נטלי יעל נור

נטלי יעל נור

כפר סבא
שרון סלעי

שרון סלעי

זכרון יעקב
מיכל צבי