<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ד ב - 30/01/2025 09:26:25

הולך לטיפול כמה חודשים בגלל ייאוש ודיכאון, לא בטוח שזה עוזר, לא בטוח האם להמשיך.
    במהלך השבוע אני חושב לא מעט על הטיפול, אבל המחשבות מעוררות בי בעיקר תחושה של השפלה. בפגישות עצמן אני מאוד סגור. לפני כמה זמן המטפלת שאלה האם אני חושב על הטיפול בין הפגישות ועניתי שלא. הרגיש לי שזה משפיל לענות שכן, כי סביר להניח שהיא לא חושבת עלי (לא מדובר בהעברה ארוטית או במחשבות כאלה, המחשבות שלי בעיקר סביב לספר לה דברים, לחשוב מה היה, לחשוב מה הייתי יכול לומר). הפער בין מה שאני מרגיש למה שקורה בחדר גדול ואני לא יודע איך להעלות את זה בלי להיות בעמדה של נחיתות והשפלה.

תשובה: תחושה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 30/01/2025 16:11:54

שלום לך.

על בסיס הדברים שאתה מתאר, נשמע שתחושות הנחיתות וההשפלה ממלאות תפקיד משמעותי בחוויתך ועל כן,

סביר להניח כי הן קשורות גם בדיכאון ובקשיים נוספים אשר הביאו אותך לפנות לטיפול מלכתחילה.

לאור זאת, אני חושבת שהעניין אינו לרכך או לחמוק מתחושות אלו אלא להיפך- לשים אותן על השולחן בטיפול כך שניתן יהיה לעבד אותן,

לתת להן מילים ומשמעות ולבחון יחד האם וכיצד הן משפיעות על חייך.

אני מתארת לעצמי כמה קשה לחשוף תחושות אלו אך נשמע לי שזה גם הנתיב להתקדמות והחלמה. 

אם קשה לך לחשוף את הדברים ישירות, ניתן גם לשתף את המטפלת בכך שיש תחושות קשות בהן אתה מתקשה לשתף, וסביר להניח שהיא תוכל להוביל אותך ולסייע לך

לשתף, בהדרגה ובאופן והקצב המתאימים לך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אילת נעמן פרי

אילת נעמן פרי

כרמיאל
בר דגן

בר דגן

כפר סבא
הילית הדר

הילית הדר

ראשון לציון