שמי דניאל גלר לוי, פסיכולוג קליני (לאחר התמחות) וקנדידט במכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית. אני מטפל בנשים ובגברים בכל הגילאים, כאשר עיקר עבודתי מתמקדת בילדים בוגרים, בני נוער, מתבגרים ומבוגרים.
אנשים פונים אליי בעיקר במצבים אקוטיים ומשבריים בחייהם—רגעים שבהם החיים מרגישים בלתי נסבלים או מורכבים במיוחד. בין הסימפטומים והקשיים הנפוצים שמביאים אנשים לטיפול: חרדה ודיכאון על כל גווניהם, אובדן ואבל, ופוסט-טראומה (אקוטית או מורכבת). לרוב קשיים אלו באים לידי ביטוי בתחומים שונים בחיים: בעבודה, בזוגיות, במעגלים חברתיים, בהורות, בשאלות של זהות עצמית או בדימוי עצמי.
במצבי משבר נפשי, מתעורר לעיתים צורך לגעת בזיכרונות, בתחושות ובחוויות—מוקדמות או מאוחרות—שיכולות לעורר כאב רב. לרוב קיימת נטייה להימנע מאזורים אלו, במודע או שלא במודע. למרות זאת, דווקא המפגש עם ה"חומרים המודחקים" הללו הוא שמוביל אנשים לפנות לפסיכותרפיה.
הטיפול הפסיכולוגי מאפשר לגשת לאזורים האלו בתוך סביבה בטוחה, קבועה ומקצועית, המבוססת על קשר בינאישי אמין. לאורך הזמן ובהתמדה נוצר אמון המאפשר להישען על המרחב הטיפולי ולעבוד לעומק, עד למגע עם החלקים העמוקים והמורכבים ביותר בנפש. אני מאמין שכל שינוי משמעותי הוא תהליך מתמשך, שלעתים כרוך בכאב נפשי ואף בתחושה של אובדן העצמי כפי שהיה מוכר עד כה.
אני רואה טיפול כמסע אל העצמי, שבמהלכו לומדים להכיר לא רק את הצדדים שאנו גאים בהם ומוכנים להציג לעולם, אלא גם את החלקים שאנו מתביישים בהם ומסתירים—לעיתים אף מעצמנו. ההיכרות עם כלל הצדדים שבתוכנו, כולל מאוויים ודחפים כמוסים, היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי.
קיימות סטיגמות שכיחות בנוגע לטיפול פסיכולוגי: "פנייה לטיפול היא סימן לחולשה״, "טיפול יוצר תלות במטפל״, או "טיפול נועד רק למי שהשתגע או איבד שליטה״. סטיגמות אלו אינן נכונות ואף מזיקות. פנייה לטיפול מעידה דווקא על בגרות, על אומץ ועל רצון בשינוי. הקשר הטיפולי אינו מכוון בהכרח ליצירת תלות אלא גם לפיתוח עצמאות, וכמובן, טיפול פסיכולוגי אינו מיועד רק למקרי קיצון אלא מתאים לכל מי שמבקש להיטיב את חייו ולהתמודד עם אתגריו באופן עמוק ומודע יותר.
תחילת הטיפול עלולה לעורר חששות מובנים: רבים חשים אי-ודאות, ספקות, ולעיתים אף קושי ממשי להתחיל ולהתחייב לתהליך טיפולי. בפגישות הראשונות נערוך אינטייק—שיחה מעמיקה על ההיסטוריה האישית, האתגרים והקשיים שהביאו אתכם לפנות לטיפול. נבחן יחד את האבחנה הראשונית, את הפוטנציאל הטיפולי ואת מידת המוטיבציה, המוכנות והנכונות שלכם להיכנס לתהליך. טבעי לחלוטין להרגיש חוסר-נוחות בשלב זה, ולכן נקדיש זמן להיכרות, לביסוס אמון ולבדיקת ההתאמה ההדדית. טיפול הוא מערכת יחסים ייחודית: אף שהיא לא סימטרית, היא הדדית ודורשת מחויבות משמעותית משני הצדדים.
-לימודי אנליזה יונגיאנית במכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית.
-הכשרת CBT אינטגרטיבי – קרוב חוויה וממוקד רגשות, תוכנית דו- שנתית, אוניברסיטת חיפה בשיתוף איט״ה.
- מוסמך תואר שני (MA) בפסיכולוגיה קלינית, במסלול עם תיזה, ובהצטיינות, באוניברסיטת רייכמן.
- מוסמך תואר שני (MA) בפסיכולוגיה חברתית, במסלול עם תיזה, ובהצטיינות, באוניברסיטת רייכמן.
- בוגר תואר ראשון (BA) במדעי ההתנהגות במכללת תל אביב יפו. סימסטר מורחב באוניברסיטת ניו-יורק (NYU).
- מתמחה בפסיכולוגיה קלינית, המחלקה הפסיכיאטרית ילדים ונוער , תל השומר.
- פסיכולוג ׳פנימיית שבילים׳, פנימייה פוסט-אשפוזית קצה, נתניה.
- פסיכולוג ׳פנימיית רכסים׳, פנימייה פוסט-אשפוזית קצה, נתניה.
- פסיכולוג חטיבה ותיכון ׳כפר הנוער ויצו ניר העמק׳.
- פסיכולוג חטיבה ותיכון ׳רב תחומי עמל עמק חרוד׳.
- מתמחה בפסיכולוגיה קלינית, תחנת העמקים – השירות הפסיכולוגי.
- מתרגל סמינר מחקרי בחרדה חברתית במסלול הישראלי והבינ"ל, ומנחה סטודנטים לכתיבת עבודת התיזה לתואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית וחברתית, המרכז הבינתחומי הרצליה.
- פרקטיקום ב"רמת חן", מרפאה לבריאות הנפש, תל אביב.
- פרקטיקום בקליניקת "המרכז הבינתחומי הרצליה".
- פיתוח תוכן ומחקר, "מרכז מיטיב" בשיתוף פעולה עם המרכז הבינתחומי הרצליה.
- פרקטיקום במכון "שינוי"- המכון הישראלי לתהליכי שינוי בפרט, במשפחה, ובארגון.
- איט״ה (האגודה הישראלית לטיפול קוגנטיבי התנהגותי).
- הפ״י (הסתדרות הפסיכולוגים בישראל).
- המכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית.