16/7/2025
כדי להירדם ולישון טוב אנחנו צריכים רוגע ותחושת ביטחון. לצערנו, אירועי המלחמה והמערכה עם איראן ערערו את תחושת הביטחון של רבים מאיתנו. ייתכן שגם האזעקות בלילות השפיעו במיוחד על איכות השינה שלנו, שאולי עדיין לא חזרה למה שהייתה לפני. למה שינה טובה היא חשובה כל כך? איזה פעולות קטנות אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את השינה שלנו? ומתי יכול להיות שהגיע הזמן לפנות לעזרה מקצועית?
בכתבה זו, ד"ר מיכל קהן, פסיכולוגית קלינית וראש המעבדה לחקר השינה באוניברסיטת תל-אביב, עונה על שאלות חשובות אלו ומציעה דרכים לשמור על השינה שלנו גם בתקופה זו.
במיוחד בתקופה מורכבת זו, מחשבות מטרידות יכולות לצוץ בלילה, ולמנוע מאיתנו לישון במשך זמן ממושך. אבל למה לחלק מאיתנו זה קורה יותר? איך אפשר לשנות את הנטייה הזו? ומה הקשר ללקבוע "דייט עם המחשבה"?
אליה שביב, עובדת סוציאלית ופסיכותרפיסטית, מסבירה איך אפשר לנסות לתת מקום לשאלות ולמחשבות שמעסיקות אותנו, אבל בדרך בה הן פחות יפריעו לנו להירדם.
סיוטים הם תופעה נפוצה, שיכולה להיות מאוד לא נעימה ולפגוע באיכות השינה שלנו. אנחנו יכולים לחוות סיוטים מסיבות שונות, שיכולות לכלול גם תקופות של מתח וחוויה של אירועים טראומתיים.
בכתבה זו, נסביר אילו סוגים של סיוטים קיימים, מה הם הנושאים והתכנים הנפוצים בהם במיוחד, וכיצד אפשר להתמודד עם סיוטים באמצעות טיפול.
בתקופה בשנה בה אנחנו נמצאים, יכול להיות שהמטפל או המטפלת הודיעו על יציאה לחופשה, המובילה להפסקה זמנית בטיפול. אילו רגשות ותגובות יכולות לעלות בנו כשהמטפל יוצא לחופש? איך אפשר להתכונן להפסקה מהפגישות? והאם אנחנו יכולים לנצל את החופשה דווקא כדי להפוך את הטיפול לעמוק ומשמעותי יותר?