תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

גיליון 9/20 - יום בריאות הנפש העולמי

  • 8/10/2020

    ההתמודדות הנפשית היא לא קלה, אבל לעיתים ההסתרה, הבושה והסטיגמה הופכות אותה לקשה יותר ממה שהיא חייבת להיות. בעוד מספר ימים, ב-10.10, יחול יום בריאות הנפש העולמי שמטרתו לקדם את המודעות והידע בתחום בריאות הנפש ❤️

    אז רק רצינו להזכיר שאין סיבה להישאר עם זה לבד ואין בושה בקבלת עזרה אם אתם מרגישים בכך צורך!

  • דיכאון ואובדנות בצל הקורונה
  • על דיכאון ואובדנות בצל מגפת הקורונה:
    שיחה עם פרופ' יוסי לוי בלז

    מידי שנה מתאבדים בעולם כמיליון איש. באופן מדאיג, שיעורי התמותה ממגפת הקורונה די זהים, אך 'מגפת ההתאבדות' היא מגפה שקטה ולא מספיק מדוברת. גם בישראל הנתונים מצערים ביותר, המדווחים על כ- 500 מתאבדים מידי שנה.

    פגשנו לשיחה קצרה את פרופ' יוסי לוי בלז, מומחה בתחום בריאות הנפש ובפרט בתחום האובדנות, כדיי לשפוך מעט אור ולדבר על תופעת הדיכאון וההתאבדות, שרבים מאיתנו נמנעים מלדבר עליה, מתביישים לשאול לגביה או לבקש בגינה עזרה.

    למאמר המלא >>


  • אני עצוב או מדוכא? מהו דיכאון ואיך אפשר לטפל בו

    כולנו נוהגים להשתמש במושג ״איזה דיכאון!״ כשאנחנו נתקלים בסיטואציה מתסכלת או עצובה במיוחד. יחד עם זאת, חשוב לציין כי הפרעת דיכאון היא מחלה אמיתית, אשר גובה מחיר כבד בתחומים רבים – איכות החיים נפגעת, מערכות זוגיות עוברות פעמים רבות טלטלה רגשית, היחסים עם בני המשפחה עלולים להתערער ובאופן טבעי, נפגעת הפרודוקטיביות במקום העבודה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שאפשר ומומלץ לטפל בדיכאון ולמרות הקושי והיעדר המוטיבציה – חשוב לא להישאר איתו לבד. כיצד מזהים דיכאון? במה הוא שונה מעצב? ואיך אפשר לשפר את המצב?

    למאמר המלא >>


  • איך אפשר להתמודד עם סטיגמות בבריאות הנפש?

    הבחור החדש בעבודה נראה לך מקסים. מעט ביישן ומופנם אבל מבריק מבחינה מקצועית . עכשיו, אילו היית יודעת שהביישנות והסגירות נובעות ממחלת נפש, האם עדיין היית מעוניינת בו? האם כמנהל חברה היית מוכן להעסיק אדם שמשתמש בתרופות פסיכיאטריות או השתחרר לא מזמן מאשפוז פסיכיאטרי? במקרים רבים התשובה לשאלות אלו שלילית- אנשים רבים מחזיקים בסטיגמות ותפיסות שליליות אשר גורמות לאפליית חולי נפש ומקשות על השתלבותם בחברה.

    למאמר המלא >>


  • מה עוצר אנשים מלפנות לטיפול נפשי? על ההשלכות של בושה וסטיגמות

    באופן מצער, אנשים רבים הסובלים ממצב נפשי קשה נמנעים מלגשת לטיפול ואף מסרבים . מחקרים רבים חקרו את התופעה הזאת, והגיעו לנימוקים שונים המסבירים מדוע אנשים לא פונים לטיפול ולקבלת סיוע בהתמודדות עם מצבים אלו: ישנם אנשים שאינם מאמינים שטיפול נפשי יכול לסייע להם, ישנם אנשים שמאמינים שהם אבודים ואינם יכולים כלל לקבל עזרה מאיש. לעומתם, יש אנשים שמעוניינים לקבל עזרה, אך מצבם הסוציואקונומי מקשה על קבלת עזרה כזו.

    למאמר המלא >>