היי בת 35 נשואה. נמצאת בטיפול כ שנה. תדירות של אחת לשבועיים. לאחרונה חווה משיכה אירוטית למטפל. הקשר ביננו ממש טוב אני מעלה דברים מורכבים שחוויתי בילדות..(פגיעה מינית בילדות) המרחב מאפשר לי להיפתח ולגעת ברבדים עמוקים. שיתפתי את המטפל בהעברה האירוטית שיש לי כלפיו. לפעמים מתקשה להבין אותו , בהתחלה קצת נרתע הרגשתי סוג של דחייה כששיתפתי אותו נורא התביישתי דיברתי על דמות כביכול עליו) והוא ענה לי "מקווה שאני לא הדמות בפנטזיה שלך" שוחחתי עימו על כך והבהרנו את העניין אמר לי שאני מןזמנת לעלות כל מה שמרגישה. כשמדברת על הנושא חווה אותו שהוא נמצא בחוסר אונים ובזהירות יתר. הבלבול שלי נןבע מכך שלפעמים הןא משנה את ההתנהגות שלו פעם תחושה של חמימות ופעם קרירות . למשל , יכול להציע לי לשתות משהו חם ובמפגשים אחרים לא מציע בכלל....דוגמא נוספת , העלתי בפניו שלאחרונה שמה לב שיש בי צורך בהדדיות בקשר , ושברציונל אני מבינה את המבנה הטיפולי שיש אי שיוויון , קשר של מטפל ומטופלת איסימטריה ומן הסתם חוסר בהדדיות...בנקודה הזו עצר אותי ואמר "איך את יודעת שאין הדדיות"? עניתי לו הכוונה שלי להדדיות רומנטית אז השיב בשלילה "אין, אך את לא יכולה לדעת". זה משאיר אותי מבולבלת. בפגישה אחרת אמרתי לו שהחלטתי לקחת הפסקה של תקופה מסויימת מהטיפול ןחשוב לי שנשריין תאריך בשביל שיהיה לי עוגן וביטחון לחזור למרחב , בהתחלה ענה לי :"אין צורך לשריין כשתרצי תשלחי הודעה ונתאם" , ואז הוסיף: "אולי לא אהיה פה כי נפגעתי ממך שנטשת אותי"? וחייך כביכול בהומור לאחר מכן הוסיף שמעריך את הכנות שלי ושאין בעיה לתאם ולשריין תאריך. שוב נשארתי מבולבלת..ביקשתי את ההפסקה על מנת לבחון דברים ולחקור איך אני בלי המרחב ומה קורה עם עוצמת הרגש..עכשיו אני יותר מבולבלת ובמחשבות אולי באמת נפגע ממני.. המחשבות לא מרפות ממש בדילמה.
שלום לך.
נשמע מדברייך שהקשר עם המטפל מעורר תחושות של בלבול, אשר קשורות הן בעמימות של הסיטואציה הטיפולית והן-אולי- בחוויות העבר שלך.
אני כמובן מציעה זאת רק כהשערה, אך פגיעות מיניות בילדות מלוות פעמים רבות בבלבול ויתכן שעמימות מסוימת בדברי המטפל כעת, מפגישה אותך בחוזקה גם עם חווית העבר של הבלבול והקושי להבין, ועל כן מעוררת גם קושי בסיטואציה הטיפולית.
לאור האמור, נשמע שכדאי, אם וכאשר תרגישי מוכנה לכך, לבחון את הנושא במסגרת מקצועית אשר תאפשר לך לחקור יותר לעומק את משמעויותיו.
ניתן לעשות זאת הן עם המטפל הנוכחי והן בעזרת מטפל אחר.
אדגיש כי התייחסותי לאפשרות לחזור לטיפול אצל המטפל הנוכחי רלוונטית רק במידה וברור לך שלא נחצו גבולות לא לגיטימיים בטיפול.
במידה ויש לך חשש שנחצו קווים מבחינת סוג השיח, מגע וכן הלאה- כתבי עוד ונחשוב הלאה, או פני לוועדת האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים והתייעצי עמם.
אם זה לא המצב, סביר להניח כי ניתן להשתמש באופן מיטיב ומשמעותי בקשר הטיפולי שנוצר, ולחקור באמצעותו את משמעות הבלבול שאת חווה.
ליטל
למידע נוסף, מצורפים קישורים בנושא -
על פגיעה מינית וטראומה - שיחה עם ד"ר עפרית שפירא-ברמן
בטיפולנט | פגיעה מינית - סיוע, טיפול ושיקום