<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מור ב - 09/09/2026 22:50:03

שלום,

בלילה קצת קשה וצריך לומר למישהו:

לאחרונה אני מתקשה לדבר על עצמי. יש לי חברים מעטים, כשאנחנו מדברים אני בעיקר מקשיב להם. גם כשהם שואלים אותי עלי, אני עונה בצורה קצת מתחמקת ומעביר את השיחה אליהם. עם ההורים והאחים שלי אני בקושי מדבר על עצמי. לכולם יש מלא בעיות והם זקוקים להקשבה (מצרך נדיר שמשלמים עליו הון) שנוח לי לתת. אני מתנדב בקו סיוע נפשי וגם שם מדבר כמובן עם הפונים.
    בעבודה אותו דבר: אני מנהל לפעמים שיחות חולין, לרוב דואג לא להיות נושא השיחה. ככל שאני מדבר על עצמי פחות, אני מסתגר יותר.

בפגישות האחרונות אני מרגיש קושי הולך וגובר לשתף את המטפל שלי בחיים שלי. מרגיש הרבה יותר מוגן ובטוח כשאני שותק או מקשיב לאחרים ומתייחס אליהם. בטיפול הפוקוס סביבי וזה גורם לי להרגיש עצוב. הלוואי שיכולתי פשוט לדבר על חייו של המטפל ולא על החיים שלי.

האם יש טעם להמשיך בטיפול?

תשובה: מרגיש צורך לשתף
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 14/09/2026 08:07:32

שלום לך.
    נשמע מדבריך שזיהית דפוס משמעותי, אשר ככל הנראה יש לו סיבות נפשיות משמעותיות, גם אם אלו עדיין אינן מובנות.
    לאור זאת, נדמה לי שלא רק שיש טעם להמשיך בטיפול אלא שחשוב להמשיך בו דווקא עכשיו, ולשתף את המטפל בדיוק בדברים שתיארת כאן, ובפרט בקושי וברצון לשתף בטיפול.
    במסגרת השיח הטיפולי תוכלו לנסות להבין יותר לעומק את משמעות המצב שאתה מתאר, ובכך להרחיב הן את השיח וההבנה, והן את החופש שלך להינות הן מתפקיד המאזין והן מתפקיד ה"משתף".
    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

עמירה איתיאל

עמירה איתיאל

תל אביב - יפו
יסמין מגיד

יסמין מגיד

כפר החורש
ינון רביד

ינון רביד

פרדס חנה-כרכור
עדיאל איתן