<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י תמר ב - 08/09/2026 11:06:46

היי,
    אשמח לשמוע דעה נוספת לגבי סיטואציה שנקלעתי אליה מול הפסיכולוגית שלי-
    קבענו תאריך ושעה וכשהגעתי לקליניקה ( טיפול מספר 5) היא לא הגיעה לפגישה. עמדתי מול דלת סגורה במשך 10 דקות , התקשרתי אליה אך היא לא ענתה סימסתי לה והיא ענתה שאני כנראה טעיתי במועד- כששלחתי לה את צילום המסך של השיחה עם התאריך והשעה שנקבעו היא כתבה לי- טעות שלי. מתנצלת.
    נשארתי המומה, זו נסיעה של שעה לכל כיוון, הרגשתי מושפלת, דחויה ותחושות קשות של זלזול ונטישה.
    לדעתי זאת חריגה בוטה מכללי האתיקה ואני לא מצליחה לאסוף את עצמי ולשכוח מזה.
    תוהה למה היא בחרה בתשובה כזו לקונית וקצרה ןלא יצרה איתי קשר לאחר מכן.
    אשמח לדעת אם אני מגזימה בתחושות שלי ואם זאת עילה מספיק טובה לסיים את הטיפול

תשובה: אי הגעת פסיכולוג לפגישה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 08/09/2026 12:31:21

שלום לך.

התנהגותה של המטפלת אינה מהווה חריגה מכללי האתיקה מבחינה פורמלית, אך אכן הציפייה הטבעית היא ליחס יותר אישי ול"תיקון" של הטעות שנעשתה.

בהתאם, במצב כזה אין תגובה "נכונה" או "לא נכונה" מצדך, אלא קשב לעצמך ולהרגשתך, ומציאת דרך התגובה הנכונה עבורך.

אפשרות אחת היא לקבוע שוב עם המטפלת ולבדוק אם בפגישה ניתן מקום גם לאחריותה על הטעות ולצער שנגרם לך, וגם לעיבוד של התחושות שהתעוררו בך.

אם אין התייחסות מספקת, בהחלט כדאי לשאול את עצמך האם סגנון מסוג זה מתאים לך.

אם ההתייחסות לנושא טובה, מקיפה ומאפשרת עיבוד והתבוננות- יתכן וכדאי יהיה לתת לתהליך עוד הזדמנות, ובפרט אם התרשמותך עד כה היא חיובית.

אפשרות אחרת היא כמובן לסיים את הטיפול ולפנות למטפלת אחרת בתקווה לחוויה טובה יותר.

קשה לומר, לאור משך הטיפול הקצר בינתיים, האם התנהלותה של המטפלת היא חריגה חד פעמית או שהיא משקפת דפוס רחב יותר של יחס ולכן קשה לי להמליץ מה הפתרון ה"נכון". עם זאת, חשוב שגם אם תקבעי שוב עם המטפלת לא תעברי לסדר היום מבלי שינתן מקום לחוויתך. וחשוב אפילו יותר-  אני מקווה שלא תתייאשי למרות החוויה, ותמצאי את הדרך להמשיך בתהליך הטיפולי שלך עצמך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ברק גרניט

ברק גרניט

תל אביב - יפו
יחיאל שפירא

יחיאל שפירא

עמק חפר
שרון תומר ברנע

שרון תומר ברנע

תל אביב - יפו
ירון זיו