שלום ,
בתי בת 11.5, לאחרונה החלה לספור קלוריות ולרדת במשקל.היא חושבת שהיא שמנה ושיש לה סנטר כפול. שניהם לא קשורים למציאות( ילדה רזה). היא לא שיתפה אותי בנושא, שמתי לב לשינוי באכילה ולהוספה של הרבה ספורט ולאחר חיטוט בטלפון שלה התגלתה גודל הבעיה. כל יום שואלת את צ'אט כיצד לרזות. לרוב היא רושמת לו שהיא בת 11 ואז הוא מתאים את התוכן אבל לפעמים שוכחת לרשום גיל ואז הוא ממש נותן טיפים לירידה במשקל. קבעתי פגישה ראשונה לדיאטנית לנוער להפרעות אכילה. מספר שאלות:
1. מה אעשה עם הנייד/ הפלפון ? האם אני צריכה לאסור על השימוש בו ? עדיין לא עשינו שיחה בעניין ההפרעת אכילה כי לא ידעתי כיצד לגשת ומה אסור ומותר להגיד, ופחדתי להחמיר את המצב. אז רק דאגתי שתאכל טוב יותר והאכילה ממש השתפרה והחזרתי לה חלק מהמשקל שירד. הבעיה שהצאט " מקלקל לי " ומספר לה לפעמים על דברים עם סוכר/ חמאה ואז היא שוב לא רוצה מזון מסויים אם רשמו שהוא לא בריא.
גם ככה היא במצוקה , עכשיו אקח לה גם את הטלפון שלה ? לרב החברות שלה יש, גם יש קבוצות של הכיתה ומתכתבים בוואטס אפ.
תודה לכם
שלום לך.
ראשית, טוב מאוד ששמת לב לשינוי בדפוסי האכילה ופנית לאשת מקצוע אשר תוכל להדריך ולכוון, וטוב שאת ערה לכך שיש היבטים נוספים אליהם יש לתת את הדעת, מלבד השינוי התזונתי.
עיסוק יתר באכילה ובמשקל בגילאי הילדות וההתבגרות נובע בדרך כלל מגורמים רגשיים ובין אישיים אשר המתבגרת מתקשה לנסח ולעבד. לכן, המענה לבעיית האכילה צריך לכלול גם טיפול רגשי והדרכה שלכם, ההורים, כיצד ניתן לסייע בתקופה רגישה זו.
בהתאם, ממליצה לפנות בהקדם גם לפסיכולוגית/פסיכותרפיסטית אשר מתמחה בטיפול בהפרעות אכילה, ומציעה הן טיפול לנערה עצמה והן הדרכת הורים.
במסגרת הטיפול בתכם תוכל להבין טוב יותר את הגורמים לעיסוק במשקל, וכאשר יינתנו מילים ופשר לתחושות, סביר להניח שתוכל לוותר גם על העיסוק ברזון
(למשל, כאשר נושאים כצורך בעצמאות או בשיפור הדימוי העצמי מעובדים בטיפול, חל בדרך כלל שינוי בניסיון להתמודד עמם דרך ירידה במשקל).
במקביל, הדרכת ההורים תוכל לתת מענה בדיוק לשאלות כמו ניהול השימוש בצ'ט, ולכן חשוב כל כך שתקבלו הדרכת הורים שתוכל לתת מענה אישי ומותאם.
בינתיים, אני מציעה לא למנוע את השימוש בנייד, אלא לבקש מהדיאטנית להתייחס באופן יזום, במסגרת המפגש עם בתכם, לשאלה איך והיכן לנהל את קבלת המידע בנושאי אכילה.
כך אפשר יהיה לשים על השולחן את השימוש בצ'ט, ולחשוב יחד איך לנהל זאת. בהדרכת ההורים תוכלו לחשוב על כך יותר לעומק, מתוך הבנה של הצרכים והדינמיקות המשפחתיות הספציפיות לכם.
ליטל
מצורפים קישורים לרשימת מטפלות רלוונטיות בתחום, תוכלי למיין לפי אזור מגוריך ולבדוק בעמוד המטפלת אם עוסקת גם בהדרכת הורים -
בטיפולנט | מטפלות בפסיכולוגיה קלינית בתחום הפרעות אכילה
בטיפולנט | מטפלות בפסיכותרפיה בתחום הפרעות אכילה