<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מיכל ב - 05/04/2026 02:28:13

אני בטיפול תקופה ארוכה
    אצל מטפלת שגרה דיי רחוק ממני. מכל מיני סיבות זה הסתדר ככה
    יש בינינו כימיה טובה ואני חושבת שהיא מעבירה אותי תהליך שעושה לי טוב, גם אם לא מושלם
    בתקופה האחרונה יש לי יותר קושי טכני להגיע בגלל המלחמה והמרחק, והיא לא כל כך מאפשרת מלכתחילה פגישה בזום, ואני גם לא הכי מתחברת במיוחד שמצידה זה לא מרגיש נכון.

אני בתקופה מורכבת עכשיו מבחינה אישית ומשפחתית ומרגישה שאני צריכה יותר תמיכה רגשית, וזה לא מתאפשר.

האם זו סיבה להחליף מטפל? או שכן כדאי לנסות בכוח להחזיק את זה למרות הקושי הטכני? גם אם זה במינון יותר נמוך ממה שאני זקוקה לו... האם נכון לשלב תמיכה רגשית מעוד איש מקצוע במקביל?

על סמך מה אני יכולה להחליט על מטפל מתאים באיזור המגורים שלי אם אני לא מכירה אישית מישהו שממליץ עליו?

אשמח להכוונה. תודה.

תשובה: החלפת מטפל בגלל קושי טכני
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 09/04/2026 11:15:27

שלום לך.
    ההחלטה על החלפת טיפול היא החלטה אישית מאוד, אשר אין בה "נכון" ו"לא נכון"', ובפרט כאשר מתערבבים גורמים שונים הקשורים בנסיבות חיצוניות.
    בהתאם, לא תמיד קל לזקק ולמקד קשב באותה "תחושת בטן" שיש לנו לא פעם לגבי מה נכון וטוב עבורנו, ומה פחות.
    לאור זאת, ולאור הפסקת האש הנוכחית, נשמע שהדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות הוא להפגש עם המטפלת ולחשוב איתה יחד על מה שהתרחש ביניכן בשבועות האחרונים. אני מאמינה שמתוך כך, ומתוך בירור ועיבוד של הרגשות וההתלבטויות שהתעוררו, אפשר יהיה לקבל החלטה בנוגע להמשך הטיפול וחשוב מכך-
    להבין יותר את חוויתך בתקופה זו, ודרך זאת להעמיק והלעשיר את השיח, וכך גם לקבל החלטה באופן חופשי יותר.
    ליטל

לקריאה נוספת, מצורפים קישורים למאמרים בנושא -
    בטיפולנט | מה עושים כשטיפול מרגיש תקוע ואיך יודעים שהגיע הזמן לסיים?
    בטיפולנט | שאלות נפוצות על טיפול

אנשי מקצוע ומכונים

ענת אורבך

ענת אורבך

רמת גן
מרב אוטנזוסר

מרב אוטנזוסר

הרצליה
שמרית הרפזי

שמרית הרפזי

פרדס חנה-כרכור
ד"ר טלי שימקין