שלום,אנו 4 בנות בוגרות נשואות וילדים בוגרים,
יש אחות אחת שכולם לא אוהבים את בעלה גם הוריי,כמובן שמעולם לא נאמר במפורשות אך מצידי לדוגמא אני נפגשת איתה בלעדיו
היא לא טיפשה,מבינה וגם רואה,שהוא לא סופר אותנו ולא נותן כבוד להוריי,שום שיח בנושא לא שינה או עזר.
פסח מתקרב,2 אחיותיי עושות בביתם עם המשפחות
ואני אמרתי להוריי שגם אנחנו עושים לבד עם משפחתי ,אחותי עם בעלה והילדים יהיו עם הוריי.
אחותי שאלה מדוע לא נבוא לחג וניהיה יחד כולנו עם ההורים אך אני ומשפחתי לא מעוניינים להיות איתו,לא רוצה לומר לה ישירות מצד שני כמה שנים אפשר לבלוע ולא לומר את האמת אגב כך כולם מרגישים,
(הוריי יודעים ממני מדוע אנחנו לא באים הם מקבלים זאת אך מבינה את כאבם) תודה
שלום לך.
חוסר אהדה לבן זוג של אחות היא מצב שכיח אשר אכן מהווה אתגר משפחתי לא פשוט.
במרבית המקרים, כדאי להבחין, בשלב ראשון, בין חוסר אהדה על רקע התנהגות פוגעת או שאינה עומדת בקודים המשפחתיים מהותיים,
לבין חוסר אהדה הנובע מחוסר התאמה מסוג פשוט יותר- היעדר חיבור, היעדר תחומי עניין משותפים, תכונות לא נעימות אך לא פוגעניות וכד'.
במצב השני, כדאי לשאול האם תכונותיו הלא נעימות של בן הזוג אכן שוות את ההתרחקות והפגיעה ברגשותיה של האחות. לפעמים עדיף לשאת חוסר נעימות מסוים כדי לשמר קשר חיובי.
במידה ויש התנהגות פוגעת ספציפית, חשוב למקד אותה ולהציב גבול פשוט וברור לא לאדם בכללותו אלא להתנהגות מסוימת.
מעבר לכך, איני יודעת עד כמה המצב הנוכחי פוגע בקשר עם אחותך ועד כמה קרוב ופתוח לשיח הקשר ביניכן. אם יש פגיעה משמעותית ויש קשר טוב ואפשרות לתקשורת כנה- מציעה לשים את הדברים על השולחן ולחשוב יחד מה אפשר לעשות כדי להיטיב עם כל הצדדים במשפחה.
במידת הצורך, ניתן גם לפנות לייעוץ קצר וממוקד אצל איש מקצוע אשר יתווך ויסייע בניהול שיח אפקטיבי על הנושא הרגיש.
ליטל
מצורף קישור לרשימת מטפלים רלוונטיים בתחום, ניתן לסנן לפי אזור מגורייך -
בטיפולנט | טיפול דינמי ממוקד
לקריאה נוספת, מצורף קישור למאמר בנושא -
איך נזהה אלימות בתוך המשפחה?