אני תקועה באכילה רגשית ולא יודעת איך לצאת ממנה. תמיד הייתי פונה לאוכל כ"פתרון" ואני חושבת שכמעט תמיד הייתי אוכלת מרגשות ולא מתחושת רעב. הבעייה שאני נמצאת כרגע בסיוט הכי גדול של החיים שלי ומתמודדת איתו לבד ועם דד-ליין, מה שלא מוסיף. בגלל זה השבועות האחרונים הפכו לבלתי נסבלים וזה נהיה אובדן שליטה של ממש. אני כבר חודש אוכלת רק מטוגן, שוקולד, חטיפים וגלידה. שום דבר אחר לא. אני גם לא מסוגלת לעשות כלום חוץ מלאכול ואני לא מפסיקה לאכול. אני אוכלת וכבר חושבת על הדבר הבא שאוכל. הפסקתי לעשות דברים חיוניים שאני חייבת לעשות ופשוט רק אוכלת, מה שרואים גם במשקל שעלה. גם אם אני לא רעבה, וגם אם כבר נהיה לי רע, אני לא יכולה לעצור ואדחוף בכח בניסיון למלא את החלל (שברור שלא מתמלא).
לנסות להוציא אוכל מהבית שלא יהייה נגיש לא עוזר (מניסיון. זה רק יחמיר).
פניתי בעבר לפסיכולוגית ורציתי להעלות גם את הנושא הזה, אבל הנושא הזה לא עלה כי די מהר הבנתי שאני לא מקבלת ממנה כלום וזה בזבוז זמן וכסף.
איך אני יכולה להפסיק את זה? זה כל יום רק מחמיר ושום דבר לא עוזר. חיפשתי פתרון וכל "עצה" שקראתי עליה פשוט לא מועילה לי. (אני אוכלת אפילו עכשיו תוך כדי שאני כותבת) . מרגישה שאני תקועה בזה בלי שליטה
שלום לך.
כפי שאת עצמך מזהה, דפוס האכילה שאת מתמודדת איתו נובע מהיבטים רגשיים ונפשיים אותם קשה לשנות דרך הבנה רציונלית או עצות קונקרטיות.
לאור זאת, ועל אף החשש לתת שוב הזדמנות לתהליך טיפולי שלא הועיל לך בעבר, אני חושבת שחשוב מאוד לנסות זאת שוב.
מציעה, בשלב ראשון, לפנות לדיאטנית בעלת ידע בתחום הפרעות האכילה ולעבור אצלה אבחון מקיף אשר יזהה ויגדיר את בעיית האכילה.
על בסיס זה, תוכלי לקבל הן תכנית לשינוי הרגלי האכילה ובניית הרגלי אכילה נכונים, והן המלצה לסוג הטיפול הפסיכולוגי שיכול לסייע לך.
אני שומעת בדברייך את התקווה להניע שינוי בכוחות עצמך אך למרבה הצער, קשה מאוד לעשות זאת ואני ממליצה בחום לפנות לעזרה מקצועית-
ככל שתעזרי מוקדם יותר, כך גדל הסיכוי להשגת שינוי קבוע ויציב.
יש כיום שפע שיטות וטכניקות טיפוליות, ויתכן וגם הבשלות שלך להשלמת התהליך גדלה, וחבל מאוד לא לתת לכך הזדמנות של ממש.
ליטל
מצורף קישור לקריאה נוספת בנושא - מהי אכילה רגשית וכיצד אפשר להתמודד עם זה?
מצורף קישור לרשימת פסיכולוגים העוסקים בתחום הפרעות אכילה, תוכלי למיין לפי אזור מגוריך -
בטיפולנט | מטפלים בפסיכולוגיה קלינית בתחום הפרעות אכילה