<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דורין ב - 14/01/2026 23:04:28

שלום, אני בשנות ה30 לחיי ומעולם לא חוויתי קשר זוגי או מיני, גם לא נשיקה או אפילו משהו שקרוב לזה.
    זה לא מפתיע אותי אך אני מבינה שמבחינת סטנדרט חברתי זה לא נחשב לטבעי.
    אני מודעת לכך שהיום היכרות מתרחשת בעיקר באינטרנט, דבר שאני לא לוקחת בו חלק מה שגורם באופן טבעי לסיכוי נמוך מאוד שאפתח קשר אי פעם.
    אבל בגדול, למה אני מוצאת שזוגיות ומיניות בכלל זה משהו לא טבעי?
    אני באמת חושבת שזה מוזר וכאילו אפילו לא תקין ואני מנסה להבין למה.
    לא חוויתי חלילה טראומה או משהו כזה ואני מנסה להבין למה אני מוצאת לנכון לחשוב שזוגיות ומיניות זה לא ששמור לאנשים מסויימים ושבעולם האישי שלי זה נחשב למשהו לא טבעי כלל וכלל.
    למה?

תשובה: למה אני חושבת שזה לא טבעי?
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/01/2026 16:06:01

שלום לך.
    איני יודעת להשיב לשאלתך בלי להכיר אותך אך מסכימה איתך שהיעדר עניין בקשרים זוגיים ומיניים לא חייב לנבוע מטראומה, וכמובן שזו בחירה לגיטימית גם אם ייחודית בנוף הישראלי.
    לאור זאת, אני חושבת שהשאלה למה זה כך אצלך היא שאלה טובה- אבל רק אם את עצמך מעוניינת לחקור אותה ולהתבונן בה. 
    אם את אכן סקרנית לגבי הנושא, או חווה מצוקה/קושי סביב היעדרם של קשרים או סביב לחץ חברתי שאת חווה בנושא, ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי בו תוכלי להתבונן בעולמך הפנימי ובקשרי העבר שלך ומתוך כך, אולי, להבין טוב יותר את תחושותייך והעדפותייך.
    התבוננות ועיבוד מסוג זה עשוי לאפשר לך להרחיב את האפשרויות הקיימות בפנייך ו/או להיות שלמה יותר עם הבחירות שלך, ובכך לסייע ולהקל.
    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אבי קראוס

אבי קראוס

באר שבע
ד"ר שוש קזז

ד"ר שוש קזז

ראשון לציון
יחיאל שפירא

יחיאל שפירא

עמק חפר
מיכל ליס