ליטל שלום, אני מודה לך לגבי המענה הקודם בשאלתי "פגישה ראשונה לקבלת כלים," וסליחה מראש על האורך. אך אני חושבת שהמיקוד לא היה במקום הנכון ואם אוכל בכל זאת לקבל את עצתך אשמח. הנקודה שאני פחות משבוע לפני הניתוח ונותרה לי רק פגישה אחת, בעוד שאני לא מרגישה שיש אפקטיביות, אלא להיפך. התמקדת בתשובתך על החיפוש הארוך שציינתי ואבהיר - לא חיפשתי טיפול "מושלם". חיפשתי רק מישהו שיקשיב לי ויבין. פשוט הייתי צריכה מישהי עם ההסמכה הנכונה מבחינת הכיסוי הביטוחי וההתאמה לסיטואציה (כי מן הסתם מומחית בטיפול זוגי לא רלוונטית אלי). מפה הנקודה. כפי שציינת היה נכון להחליט יחד על שיטה שתתאים , אך זה לא נעשה. זו בדיוק הבעייה שלי. שלמעשה דעתי כלל לא עלתה בשום שלב במפגשים איתה. ולמרות שנתתי צ'אנס לשיטה של דמיון מודרך, זה ממש לא מתאים לי. זה רק יוצר לי יותר סטרס ותסכול. אני מגיעה ממקום של הצפה מוחלטת וחששות אמיתיות. זה לא רק החששות מכל דבר שקשור בניתוח ובהחלמה (ויש רשימה של 50 חרדות סביב זה), זה גם מעבר - כמו זה שאני כרגע בבית שפונה ואין לי מקום חלופי לגור בו, אז עכשיו זה הזמן לניתוח? וגם זה שלאחריו יש צורך בטיפול תרופתי ארוך ומחייב, מה שמאד בעייתי לי. הבעייה שבלי התמדה בזה, הניתוח מיותר לגמרי. זו אחת החששות הגדולות שלי כי אני מכירה את היכולות שלי ובסבירות גבוהה שזה לא משהו שאוכל לעמוד בו אז למה בכלל לעבור את זה?. הגעתי לפגישה הראשונה אצלה עם ספק מאד גדול לגבי הניתוח כי אני לא בטוחה שזה נכון לי לעשות את זה עכשיו. אבל במקום לעזור לי עם הספק התגובה שקיבלתי זה שאם אני לא בטוחה שאני עושה, אז אין טעם בכלל שאתחיל עם הטיפול. למעשה, הרגשתי ממנה לחץ להסכים לפרצודורה כתנאי לטיפול. אבל איפה המקום שלי להתלבט ולהחליט מה נכון לי?
בהיעדר תמיכה ואף אחד שאוכל להתייעץ איתו, באמת חיפשתי את זה אצל גורם חיצוני. שירד ממני לפחות משהו אחד. אבל אני באמת לא מרגישה שזה קורה. אני לא רואה איך הפנייה שלי לטיפול הועילה לי במשהו. אני לא מרגישה שזה נתן לי כלום. מרגיש לי כרגע כמו בזבוז זמן וכסף. אפילו לא קיבלתי מקום לפרוק את התחושות שלי באמת. בסוף נשארתי באותה סיטואציה שהייתי לפני שפניתי. נשארו לי כמה ימים אחרונים להחליט, אני מרגישה לחץ חיצוני ואני לא שלמה עם שום החלטה.
למעשה אני כרגע במצב של דיכאון ולבד. לא יודעת מה לעשות ואין לי למי לפנות.
בגלל שאני על דד ליין קצר ביותר, יש לי רק את המקום הזה לקבל עצה, אז אשמח אם אוכל לקבל ממך מענה ואולי איזו עצה מה לעשות עכשיו. תודה
שלום לך.
אני שומעת ויכולה להבין את הצורך העז במענה קשוב ומדויק אשר יוכל גם להציע לך משהו שאת זקוקה לו ויכולה להיתרם ממנו, וגם יחס מכבד אשר לוקח בחשבון את רצונך והעדפותייך.
לאור זאת, נדמה לי שמבינה את התסכול שאת חווה ואת רצונך לקבל כאן מענה ועצה.
לצד זאת, אני לא בטוחה שאני מבינה איזו עצה את מבקשת- לגבי הניתוח? לגבי פנייה לעזרה מקצועית? מוזמנת לחדד את השאלה אך חשוב לי לציין מראש שיכולתי לייעץ כאן מוגבלת מאחר והנפש היא דבר מורכב, וההחלטה היא בידייך- כאן אני יכולה רק לשקף את הדברים שאני רואה ושומעת בדברייך, ובתקווה להרחיב מעט את נקודת המבט.
ליטל